Dani Mocanu, prins fără permis. Ce pedeapsă riscă celebrul manelist

Dani Mocanu se află din nou în atenţia autorităţilor după ce a fost prins de mai multe ori la volan fără permis. Manelistul s-a ales cu un nou dosar penal și riscă trei ani de închisoare.

17 mai 2021, 13:37
Dani Mocanu, prins fără permis. Ce pedeapsă riscă celebrul manelist

Dani Mocanu, prins fără permis. Manelistul a fost acuzat de mai multe ori că a condus fără permis. În luna decembrie a anului trecut, dosarul penal al celebrului manelist a ajuns în mâinile judecătărilor din Pitești. Procesul se află deja la a treia înfățișare și oamenii legii i-au pus gând rău artistului. Aceștia încearcă să obțină pentru Dani Mocanu cea mai mare pedeapsă prevăzută în noul Cod Penal.

Dani Mocanu, prins fără permis

În 2017, Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a condus fără permis. Decizia judecătorilor a fost anulată pentru că urma să fie trimis în spatele gratiilor pentru săvârșirea altei infracțiuni. Celebrul manelist tocmai ce lansase o piesă ce instiga la ura împotriva femeilor. Artistul nu a fost de acord cu acuzațiile judecătorilor, potrivit cărora trebuia să ajungă la închisoare timp de șase luni. Recent, Dani Mocanu a lansat o altă melodie. În videoclipul piesei respective apare un leu care pare a fi supus unor abuzuri fizice. Tocmai din acest motiv, Dani Mocanu a ajuns din nou în fața procurorilor și i s-a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate animalelor. De asemena, manelistul are şi un dosar pentru proxenetism. La momentul acela a fost trimis în judecată și a fost arestat preventiv. Pedeapsa pe care procurorii i-au aplicat-o manelistului pentru fapta respectivă este de 10 ani.

Dani Mocanu, condamnat închisoare cu executare pentru incitare la ură

Manelistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie a anului 2020. „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, sunt acutaţiile aduse de procurori.