Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători: „Hristos nu învie că ţi-ai postat poze de la Înviere pe Facebook. El vrea să vadă că duci lumina energiei pozitive în viaţa unui depresiv, a unui bolnav”

Sărbătorile Pascale au fost un bun prilej pentru fostul preot Daniel Balaş să critice ipocrizia românilor care se fălesc pe reţelele sociale cu pozele de la Înviere, dar cărora, în restul tipului, le lipseşte lumina. "Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă", spune tânărul.

22 apr. 2023, 07:30
Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători: „Hristos nu învie că ţi-ai postat poze de la Înviere pe Facebook. El vrea să vadă că duci lumina energiei pozitive în viaţa unui depresiv, a unui bolnav”

Daniel Balaş atrage atenţia asupra faptului că adevărata Înviere a lui Hristos nu are loc doar o dată pe an şi nu se rezumă la mersul la biserică, la luat lumină şi cu atât mai puţin la postatul pozelor de la Înviere pe reţelele sociale.

Daniel Balaş condamnă ipocrizia românilor de sărbători: „De asta suntem trişti, că jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică. A doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi”

Fostul preot explică faptul că, de fapt, Hristos învie ori de câte ori ajutăm un om bolnav, un om depresiv, un om îngenuncheat de vicii. Adevărata lumină nu provine de la lumânarea aprinsă la biserică, ci este lumina pe care o aducem în sufletele celor aflaţi în nevoi.

Nu mai îmi răspundeţi cu Adevărat a înviat, nu mai cred în formalismul ăsta religios. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, nu-l aşteptaţi o dată în an la biserică cu lumânarea aprinsă. Dacă vreţi să vedeţi cum învie Hristos, mergeţi la un bolnav în spital şi daţi-i speranţa vindecării. Şi în momentul când el se ridică din pat şi îţi mulţumeşte pentru cuvintele de întărire şi pentru energia pozitivă pe care mi-ai adus-o doar tu să ţipi în gura mare: Adevărat a înviat! Atât în tine că ai făcut un bine, cât şi-n el că s-a ridicat din patul de suferinţă.

În momentul când vrei să vezi că a-nviat Hristos, mergi la un om care a căzut în viciul alcoolului, al drogurilor, al păcănelelor, al prostituţiei şi ajut-l să iasă de acolo şi abia atunci poţi spune Adevărat a înviat!

@danielbls1 #HristosAInviat#AdevaratAInviat #DanielBalas #viral #Paste #foryou ♬ sunet original – Daniel Balas

S-a umplut Facebook-ul de poze de la Înviere. Era mai multă lumină pe internet decât la biserică. Hristos nu are nevoie de asta. El are nevoie de lumina adevărului în viaţa celor care trăiesc în minciună. El are nevoie să duci lumina energiei pozitive în viaţa celor depresivi şi anxioşi. Are nevoie să te duci cu lumina libertăţii în viaţa celor sugrumaţi de vicii, cu lumina puterii în viaţa celor ce sunt slabi, cu lumina bucuriei în viaţa celor trişti, cu lumina iubirii în viaţa celor care au suferit trădări şi dezamăgiri.Citeste si Daniel Balaş desfiinţează posturile: „Un plasture pe care-l ţii pe rană 40 de zile, iar la sfârşit rana e tot nevindecată. Când întrerupi consumul de carne, începi să muşti din aproapele tău”Nu mi-a plăcut niciodată formalismul ăsta religios. Doar astăzi trebuie să fii fericit: Paşte fericit! Nu Paştele trebuie să fie fericit, ci noi ca să facem sărbătorile fericite. Eu mi-aş dori să simţiţi cum Hristos învie în voi în momentul când scăpaţi de oamenii toxici, de relaţiile putrede, de joburile care nu vă lasă să evoluaţi spiritual şi financiar. Cum învie Hristos în interiorul vostru şi mintea voastră prin voie bună, prin fericire, sănătate, armonie, abundenţă, prin iubire multă, prin iertare, prin blândeţe, prin toate darurile Duhului Sfânt şi abia atunci poţi să-ţi spui Adevărat a înviat!De asta suntem trişti, jucăm un teatru ieftin: mese întinse, grătare, muzică, dar a doua zi s-au terminat sărbătorile şi suntem aceiaşi. Hai cu fiecare zi să facem o sărbătoare: a iubirii, a trăirii, a iertării, a vieţii, că mulţi nu vă mai trăiţi propria viaţă, ci a celuilalt de lângă voi

„, recomandă Daniel Balaş pe reţelele sociale.

Citeste si Daniel Balaş, despre importanţa banilor în viaţa noastră şi cum să îi atragem: „Nu sunt ochiul dracului. Ai nevoie de ei ca să vezi frumuseţile lumii create de Dumnezeu”