Daniel Bodnar, activistul de mediu bătut cu pietre, curtat de AUR. Ce ofertă îi face George Simion

Liderul AUR George Simion a anunţat că doreşte să-i ofere lui Daniel Bodnar, activistul de mediu bătut cu pietre în timp ce urmărea un transport suspect de lemne în judeţul Suceava, postul de consilier parlamentar pe probleme care țin de pădurile României.

10 dec. 2020, 16:59
Daniel Bodnar, activistul de mediu bătut cu pietre, curtat de AUR. Ce ofertă îi face George Simion

Daniel Bodnar a primit propunerea de a deveni consilier parlamentar pe probleme care țin de pădurile României din partea copreședintelui AUR George Simion.

„Bunul meu prieten, Bodnar Daniel, atacat cu pietre de hoții de lemne. Ca viitor deputat, cer intervenția urgentă a autorităților, prea ocupate să reprime proteste. Totodată, îi ofer lui Daniel, dacă dorește, postul de consilier parlamentar pe probleme care țin de pădurile României (fără a renunța la independența lui, fără să se înscrie în AUR)”, a scris George Simion pe pagina lui de Facebook.

Activistul de mediu Daniel Bodnar a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmuleţe în care urmăreşte transporturi de material lemnos despre care susţine că sunt ilegale. Într-una dintre aceste filmări, Daniel Bodnar are un dialog cu mai mulţi bărbaţi care făceau transporturile respective, iar aceştia au început să arunce cu pietre în autovehiculul său, spărgându-i parbrizul, iar cioburi i-au intrat în ochi şi i-au provocat răni la faţă.

În urma mediatizării acestor imagini, minstrul Marcel Vela a trimis mai multe echipe de control la Suceava.

„Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos. Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate”, a transmis MAI.

Şi prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, pentru vineri, la ora 10.00, o şedinţă operativă cu şefii structurilor judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, dar şi cu şefii Direcţiei Silvice Suceava şi a Gărzii Forestiere, în care vor fi prezentate rapoartele instituţiilor cu atribuţii şi măsurile imediate dispuse.