Daniel Bodnar, operat la Suceava. Unde poţi face donaţii pentru recuperarea activistului de mediu

Daniel Bodnar, activistul de mediu rănit grav în accidentul rutier din Suceava, a fost operat miercuri. După intervenţia chirurgicală, Daniel Bodnar va urma un tratament de recuperare la o clinică din Viena. Cei care vor să-l ajute, pot dona bani în conturile puse la dispoziţie de familia lui.

21 ian. 2021, 11:22
Daniel Bodnar, operat la Suceava. Unde poţi face donaţii pentru recuperarea activistului de mediu
Daniel Bodnar, operat la Suceava. Unde poţi face donaţii pentru recuperarea activistului de mediu

Daniel Bodnar

a fost operat miercuri la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Sora acestuia, dr. Daniela Pintican, a anunțat că i-au fost refacuti corpii vertebrali, dar sunt leziuni semnificative la nivelul măduvei spinării. Există în continuare riscul ca activistul să rămână paralizat. După operaţie familia vrea să-l trasfere la o clinică din Viena pentru recuperare.

„Operația lui Daniel a fost finalizată! Am discutat cu medicii din echipa operatorie, care au făcut ceea ce a ținut de ei, la cele mai înalte standarde și le mulțumim. Lui Daniel i-au fost refăcuți corpii vertebrali. Au fost găsite leziuni importante la nivelul măduvei spinării. De acum Dumnezeu își va face partea Lui, cu siguranță! S-a trezit din anestezie.  (…) Va urma o perioadă lungă și intensă de recuperare. Căutăm cele mai bune soluții pentru că ne dorim cu ajutorul lui Dumnezeu ca Daniel să poată umbla din nou. Recuperarea o va face în Viena (…). Urmează să facem demersurile necesare pentru a începe cât mai repede posibil procedurile.

Noi ca familie îl susținem, avem nevoie și de susținerea voastră! Vă mulțumim pentru susținere și pentru toate mesajele. Daniel este un om preaiubit de Dumnezeu, familie și de toți oamenii care îl cunosc și știu că lupta lui a fost, este și va fi pentru dreptate și adevăr. Cu Dumnezeu înainte!”, a scris sora lui Daniel Bodnar pe pagina de Facebook.

Familia lui Daniel Bodnar a dat şi mai multe conturi bancare în care cei care doresc să-l ajute pot face donaţii.

„Având în vedere că foarte mulți ne-ați întrebat cum puteți ajuta, aveți posibilitatea să donați pentru cauza lui în contul personal sau al soției lui. Vă mulțumim că sunteți alături de Daniel!
Bodnar Daniel
Cont în LEI – Banca Transilvania: RO05BTRLRONCRT0501378502, BTRLRO22

Bodnar Daniel
Cont în EURO – Banca Transilvania: RO79BTRLEURCRT0501378501, BTRLRO22

REVOLUT: GB06 REVO 0099 7013 1862 45
REVOGB21

Bodnar Simona
Cont în LEI – Banca Transilvania: IBAN RO60BTRLRONCRT0476112601”

Citeşte şi: Cine e Daniel Bodnar, activistul de mediu care ar putea rămâne paralizat. Noi detalii legate de accidentul cumplit

 

Daniel Bodnar, cunoscut activist de mediu, operat de urgenţă: „Doctorii spun că probabil nu voi mai putea merge, eu însă cred în Dumnezeu”

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost implicat într-un accident rutier petrecut în noaptea de 18 spre 19 ianuarie, pe raza comunei Suceviţa, din judeţul Suceava. Daniel Bodnar era pasager în maşina condusă de prietenul său Dani Ghinghilschi.

Medicii de la Spitalul Județean au decis să îl transfere de urgență pe activistul de mediu la Spitalul de Neurochirurgie Iași, pentru a fi operat de urgență. Prioritatea este intervenția chirurgicală de la coloană.

Daniel Bodnar riscă să rămână paralizat

Potrivit polițiștilor, Dan Ghinghiloschi, în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul BMW-ului cu volan pe dreapta, cu direcția de deplasare dinspre centrul comunei Sucevița spre comuna Marginea, pe un sector de drum în linie dreaptă, a pierdut controlul spre stânga asupra direcției de mers.

Autoturismul a lovit un podeț, apoi poarta de acces a unei gospodării și stâlpul din dreapta al porții respective, după care a pătruns în șanț, unde a lovit un indicator rutier. Mașina a rulat metri bună în derivă.

Cel care a sunat la 112 și a cerut ajutor a fost tânărul de la volan. Și el, și Daniel Bodnar au fost găsiți conștienți la fața locului. Cei doi au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Suceava.

Tânărul care a fost la volan a scăpat cu leziuni ușoare. Din păcate, Daniel Bodnar nu avea centura de siguranță.

„A suferit o fractură de coloană lombară, paraplegie şi fractură complexă la o gleznă”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, potrivit adevarul.ro.

Marea problemă în cazul său este fractura de coloană lombară, care i-a provocat acestuia paraplegie – paralizie la membrele inferioare. Medicii speră că este vorba de paralizie temporară, potrivit monitorulsv.ro.