Daniel Buda (PNL): Congresul PPE este important nu doar pentru PNL, este important pentru România

Eurodeputatul Daniel Buda a vorbit într-o emisiune televizată despre congresul popularilor europeni care este organizat de PNL la București săptămâna viitoare.

03 mart. 2024, 12:48
Daniel Buda (PNL): Congresul PPE este important nu doar pentru PNL, este important pentru România

Daniel Buda a vorbit despre importanta congresului PPE din România. „Acest eveniment este foarte important nu doar pentru Partidul National Liberal din România, este important pentru România. Vor fi peste 13 șefi de stat şi de guvern prezenți în România, vor fi, de asemenea, președinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, sute de europarlamentari şi undeva în jur de 2000 de oameni care vor veni din afara României pentru a participa la un eveniment deosebit”.

Toți liderii importanți din UE, la București. Manfred Weber anunță congresul PPE de săptămâna viitoare
Liberalul a precizat că la congres se va anunța candidatura pentru președinția Comisiei Europene din partea doamnei Ursula von der Leyen.

Evenimentul reprezintă pentru liberali o lovitură de imagine și un început foarte bun de campanie pentru europarlamentare.

Daniel Buda a vorbit, de asemenea, despre pericolul generat la alegerile europarlamentare de AUR şi partidul Dianei Şoşoacă.

Daniel Buda: „Ca să fie foarte clar, parcursul european al României poate să fie perturbat, poate să fie frânat, poate să fie deraiat de ceea ce înseamnă creșterea acestor curente extremiste. Nu sunt doar la nivelul României, ci sunt la nivelul Uniunii Europene, Germania, Austria, Franța şi așa mai departe”.

Amintim că alegerile europarlamentare au loc pe 9 iunie. PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Citeşte şi

Siegfried Mureşan, despre şansele lui Iohannis la şefia CE: E pe lista celor cu şanse la o funcţie europeană. E văzut ca un lider care a ţinut România pe direcţia europeană în ultimii 10 ani