Daniel Buda: Ponta suferă de infantilism politic. A tăiat bugetul la instituţiile care-l deranjează

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, îl acuză pe premierul Victor Ponta că a dat dovadă de "infantilism politic" prin tăierea bugetelor de la Preşedinţie, Curtea Constituţională şi ANI, instituţii care "îl deranjează şi îl încurcă". În acelaşi timp, Buda a cerut şi demisia şefului Guvernului.

29 oct. 2013, 10:46
Daniel Buda: Ponta suferă de infantilism politic. A tăiat bugetul la instituţiile care-l deranjează

Daniel Buda a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că o astfel de mentalitate şi gândire de care dă dovadă premierul Victor Ponta „este specifică unei democraţii din Ghana sau Botswana, în niciun caz unei ţări din UE”, potrivit Mediafax.

Prin tăierea bugetelor de la CC, ANI şi Preşedinţia României, Victor Ponta demonstrează un infantilism politic, pentru că nu poţi lăsa aceste instituţii necesare fără resurse financiare unei bune funcţionări, doar pentru că eşti deranjat de ele. Nu poţi să vii şi să tai bugetul Preşedinţiei motivând că acţiunile preşedintelui Băsescu ar costa România 20 de milioane de euro în urma sesizărilor la CC. Victor Ponta doreşte să suprime un reprezentant al poporului român, prin faptul că taie bugetul Preşedinţiei, pentru că îl încurcă în toate nemerniciile pe care le face? Îl deranjează ANI, astfel încât îi taie bugetul? Iar CC, o altă instituţie importantă, îl încurcă şi atunci îi taie bugetul? O astfel de mentalitate şi gândire este specifică unei democraţii din Ghana sau Botswana, nici într-un caz unei ţări din UE”, a spus Buda.

Potrivit liderului PDL Cluj, rectificarea negativă de buget este una „a ruşinii” care demonstrează incapacitatea lui Victor Ponta şi a Guvernului de a gestiona eficient treburile ţării.

„Solicit public demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier şi a Guvernului din cauza incapacităţii vădite de a gestiona problemele României. Este singura soluţie”, a subliniat Buda.

Bugetul Preşedinţiei, alături de cele ale Curţii Constituţionale şi Agenţiei Naţionale de Integritate, înregistrează o reducere, la a doua rectificare din acest an, în schimb Senatul, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor beneficia de alocări suplimentare la rectificare.

VEZI SI:

Rectificare negativă cu încasări mai mici cu 3,8 miliarde lei, bani mai puţini la toate ministerele