Cota unică pune în pericol USL. Daniel Chiţoiu: PNL nu va rămâne la guvernare în cazul majorării

Vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministru al Finanţelor, a declarat miercuri că Partidul Naţional Liberal nu va rămâne la guvernare dacă în 2014 s-ar decide majorarea cotei unice.

30 oct. 2013, 17:09
Cota unică pune în pericol USL. Daniel Chiţoiu: PNL nu va rămâne la guvernare în cazul majorării

Întrebat într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, dacă PNL va rămâne la guvernare în cazul în care se va majora cota unică anul viitor, Chiţoiu a răspuns: „Nu”, potrivit Agerpres.

Daniel Chiţoiu preciza, pe 24 octombrie, că PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de majorare a cotei unice.

„La nivelul conducerii USL a avut loc o discuţie informală, în perspectiva construcţiei bugetului pe 2014, în ceea ce priveşte creşterea veniturilor. Măsurile invocate nu sunt cuprinse în prevederile programului de guvernare, iar PNL rămâne consecvent angajamentelor făcute prin acest document de bază al guvernului USL, aprobat de Parlamentul României. PNL nu susţine şi nu va susţine orice măsură de creştere a cotei unice de 16%”, se arăta într-un comunicat de presă al PNL, semnat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

PNL făcea aceste precizări în contextul unor informaţii apărute în presă conform cărora cota unică ar urma să fie majorată de la 16% la 22%, iar TVA ar fi redusă de la 24% la 22%.


loading...