Daniel Constantin: Sunt într-o situaţie IRECONCILIABILĂ cu Dan Voiculescu

Daniel Constantin, liderul PC, a declarat că este "într-o situaţie ireconciliabilă" cu fondatorul conservatorilor, Dan Voiculesuc, chiar dacă îi datorează acestuia poziţia de lider al partidului.

11 mart. 2015, 08:29
Daniel Constantin: Sunt într-o situaţie IRECONCILIABILĂ cu Dan Voiculescu

Căzut în digraţia lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin spune că atacurile preşedintelui fondator al PC nu fac decât rău partidului care trebuie să meargă mai departe prin actualii săi lideri.

„E un conflict care exista de mai mult timp. Cred că astăzi, din păcate, suntem într-o situaţie ireconciliabilă, eu şi Dan Voiculescu. Nu mi-am dorit acest lucru, nu am înţeles de ce acele reacţii. Cert este că după ce s-a întâmplat această condamnare şi după alegerile prezidenţiale s-a început un atac, am devenit o ţintă principală, a început o campanie de presă„, a declarat Daniel Constantin, la GÂNDUL LIVE.

Liderul PC a evitat să spună clar care sunt motivele conflictului, precizând doar că nu mai există vreo cale de împăcare cu Dan Voiculescu deoarece „s-a ajuns prea departe”.

„Dincolo de campania de presă care este evidentă şi care se poate întâmpla oricând, în plan personal s-a ajuns la situaţii de pe care nu mi le imaginam, despre care nu vreau să vorbesc foarte mult şi care m-au făcut să trag acestă concluzie că situaţia nu mai poate fi conciliată”, a spus Constantin.

El a admis că îi datorează poziţia de şef al PC lui Dan Voiculescu, însă, în acest moment, partidul trebuie să meargă mai departe prin liderii săi.

Constantin a apreciat că încerercarea lui Dan Voiculescu de a forţa schimbarea sa din fruntea PC nu face decât rău partidului. „Am stat să mă întreb şi eu de ce această campanie. De ce cineva care a creat un partid vrea să distrugă partidul”, a comentat şeful conservatorilor.

De altfel, pe seama acestei campanii a pus şi scenariul preluării partidului de către Cristian Popescu Piedone.

„Domnul Piedone este un primar de succes. Cred că poate fi un preşedinte de partid foarte bun, dar cred că nu-şi doreşte. Cred că a fost şi o campanie din exterior, a fost un vector folosit în încercarea de a destabiliza partidul”, a mai spus el.