Daniel Constantin: Victor Ponta mi-a propus funcţia de vicepremier în decembrie 2012. Tot Antonescu s-a opus

Uniunea Social Liberală este zdruncinată serios de scandalul dintre PNL şi PC. Meciul Crin Antonescu - Daniel Constantin este din ce în ce mai dur, liderul liberal îi acuză pe conservatori că doresc funcţii care nu li se cuvin, cum ar fi cea de vicepremier. Preşedintele PC susţine că protocolul USL prevede o funcţie de vicepremier şi pentru partidul său.

14 feb. 2014, 08:34
Daniel Constantin: Victor Ponta mi-a propus funcţia de vicepremier în decembrie 2012. Tot Antonescu s-a opus

Crin Antonescu este decis: Partidul Conservator nu are niciun motiv să ceară funcţia de vicepremier. „Nu văd de ce pentru ambiţia de a promova peste noapte încă un vicepremier din partea PC, Victor Ponta ar pune capăt unui guvern care a mers foarte bine. Sper că alegerea va fi una înţeleaptă: are de ales între parteneriatul stabilit cu PNL, care îl propune pe domnul Johannis şi ceea ce pare a fi insistenţa şi presiunea lui Voiculescu şi PC de a schimba echilibrele în interiorul acestei guvernări”, a declarat Crin Antonescu la România TV.

Daniel Constantin, preşedintele Partidului Conservator, se arată dezamăgit de atacurile lui Antonescu şi spune că funcţia de vicepremier nu este una inventată pentru PC. „Vă reamintesc că, în decembrie 2012, domnul Ponta, când a venit în guvern, mi-a oferit funcţia de vicepremier. S-a opus aceeaşi persoană, Crin Antonescu, încercând un soi de târg ca şi astăzi (…) Eu vă arăt protocolul PNL-PC: se spune clar că în cazul în care Guvernul are mai multe funcţii de vicepremier, una revine PNL, una PC”, a spus Constantin

Premierul Victor Ponta speră că USL şi implicit Guvernul vor reuşi să treacă peste aceste neînţelegeri dintre liberali şi conservatori. „Eu vreau să rămânem cu Guvernul în forma actuală. Nu am avut iniţiativa schimbării structurii Guvernului, această iniţiativă a schimbării structurii Guvernului şi a votului în Parlament aparţine domnului preşedinte Antonescu”, a declarat Ponta pentru România TV.