Daniel Dines este cel mai bogat român. Ce nume grele îl urmează în Top 300 Capital

Ediţia 2021 a "Capital Top 300 Cei Mai Bogați Români" a fost realizată folosindu-se date de la instituțiile publice, Registrul Comerțului şi Ministerul Finanțelor.

21 dec. 2021, 16:36
Daniel Dines este cel mai bogat român. Ce nume grele îl urmează în Top 300 Capital
Daniel Dines este cel mai bogat român în 2021

Daniel Dines este cel mai bogat român. Capital a publicat tradiționalul top al celor mai bogați români. Ierarhia este condusă de Daniel Dines, urmat de frații Adrian şi Dragoş Pavăl și de Ion Țiriac.

Daniel Dines este cel mai bogat român. Ce nume grele îl urmează în Top 300 Capital

Daniel Dines, fondatorul UiPath, unicornul pornit din România, are o avere estimată la 5 – 5,5 miliarde de euro. În prezent, compania fondată de Daniel Dines valorează circa 25 de miliarde de dolari, UiPath reușind performanța ca pe 21 aprilie 2021 să fie listată la Bursa din New York, o premieră pentru România.

Poziția a doua în topul celor mai bogați români este ocupată de frații Pavăl, Dragoș și Adrian, proprietarii Dedeman, cu o avere de 2,9 – 3,2 miliarde de euro. Lider pe piaţa de retail autohtonă, Dedeman a pornit practic de la un butic deschis în Bacău de frații Pavăl, bani împrumutați de la rude și o Dacie Break.

Podiumul celor mai bogați români este încheiat de deja tradiționalul Ion Țiriac, aflat anul trecut cu o poziție mai sus. De menționat faptul că averea fostului jucător de tenis a rămas constantă, 1,9 – 2 miliarde euro și anul trecut, și anul acesta.

Ion Ţiriac rămâne cel mai bogat om de sport din România. Pe ce loc este Gigi Becali

O surpriză este apariția pe locul 4 a lui Ștefan Vuza, președintele Chimcomplex, care este creditat cu o avere de 1,2 – 1,3 miliarde de euro. Comparativ, Ştefan Vuza strânsese anul trecut doar 150 – 170 milioane de euro! În cădere față de topul precedent, unde ocupa poziția a patra, Zoltan Teszari (locul 5) are o avere de 740  – 800 milioane de euro, în creștere față de anul trecut, când avea o avere estimată de 670 – 770 milioane de euro, dobândită din telecomunicații.

Anamaria Prodan a intrat în Top 300 Capital 2021 cu o avere de 40-60 de milioane de euro. Ce afaceri are şi în ce domenii

Familia Voiculescu, care a strâns o avere din media, se află pe poziția a șasea a clasamentului, cu 710 – 760 milioane de euro. Considerată ”cea mai puternică femeie de afaceri din România”, Anca Vlad este cunoscută pentru faptul că a pus bazele celui mai cunoscut grup farmaceutic din țară, Fildas-Catena. Afacerile din industria de profil au urcat-o până pe locul 7 în topul bogaților din România, cu o avere estimată de 660 – 700 milioane euro. Pe locul 8, cu o avere în creștere, de 620 – 660 milioane euro, a ajuns Iulian Dascălu. În cădere față de clasamentul anterior, Anastasia Soare este creditată cu o avere de 575 -6 75 milioane euro, echivalentă cu poziția a noua în ierarhia bogaților români. Topul primilor zece cei mai bogați români este încheiat de Gruia Stoica, posesorul unei averi de 480 – 520 milioane euro.