Daniel Fenechiu a fost ales preşedintele Partidului Naţional Democrat

Deputatul Daniel Fenechiu a fost votat sâmbătă președintele Partidului Național Democrat, la primul congres al formațiunii, desfășurat la Palatul Parlamentului.

13 dec. 2015, 15:46
Daniel Fenechiu a fost ales preşedintele Partidului Naţional Democrat

Congresul a reunit 1.000 de delegați și a adoptat o rezoluție intitulată „O Românie pentru români”, potrivit unui comunicat de presă.

„Vom cere Consiliului Suprem de Apărare a Țării nu doar să includă, ci să impună în capul listei pericolelor la adresa siguranței naționale sărăcia, ca mijloc de exterminare a poporului român”, se arată în rezoluția votată de membrii PND.

Fenechiu s-a declarat onorat și privilegiat să fi fost ales în fruntea acestui partid. „PND și-a propus să fie nu doar un alt partid politic sau un altfel de partid politic, ci partidul politic care să fie în serviciul românilor, care să construiască o Românie pentru români. Primul nostru congres demonstrează că suntem pe drumul cel bun”, a spus acesta.

Totodată, la Congresul de sâmbătă, în funcția de prim-vicepreședinte al PND a fost aleasă deputata Gabriela Anghel și ca secretar general al partidului — deputatul Mihai Deaconu.

Congresul PND a mai ales cei opt vicepreședinți regionali, președintele și membrii Comisiei pentru Statut, Arbitraj și Litigii, dar și președintele Comisiei de Etică și Integritate, Comisiei de Control Financiar și al Comisiei de Evaluare profesională.

În prezent, PND reunește aproximativ 50.000 de membri în toate județele țării, iar majoritatea nu au mai fost implicați anterior în politică, potrivit reprezentanților formațiunii.