Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Absolut toţi cei suspectaţi sau dovediţi de plagiat sunt patronaţi de un singur om: Klaus Iohannis”

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, îl acuză pe Klaus Iohannis că, deși mai are aproape doi ani pentru a veni cu o soluție la problema plagiatului descoperit din ce în ce mai des în tezele de doctorat ale demnitarilor români, face tot posibilul pentru a-i proteja pe aceştia de rigorile legii.

17 ian. 2023, 13:21
Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: „Absolut toţi cei suspectaţi sau dovediţi de plagiat sunt patronaţi de un singur om: Klaus Iohannis”

Daniel Funeriu se mai întreabă, retoric, de ce este singura persoană din spaţiul public românesc care îl indică pe Klaus Iohannis ca fiind cel care îi protejează pe plagiatori, referindu-se, probabil, la ministrul de Interne Lucian Bode.

„În România lui 2023 absolut toți cei suspectați sau dovediți de plagiat sunt patronați de un singur om: președintele României, Klaus Iohannis. El este unicul responsabil al situației în care ne aflăm, anume că:

1) cu toate că a câștigat mandatul de președinte utilizând masiv (în opinia mea determinant, cu plăcere…) plagiatul ca armă electorală împotriva lui Ponta,

2) la 8 ani de mandat și 12 ani de când am dat prima legislație anti-plagiat solidă din România, politica românească este încă profund marcată de flagelul plagiatului.

Citeşte şi: Minivacanță de patru zile pentru elevi și profesori. Când începe vacanța din februarie în fiecare județ

Situația mai arată ceva: nimeni, în afară de mine, nu are curajul să îl desemneze pe președintele României drept principalul vinovat de situație. Eu știu de ce. E foarte bine că sunt scoși la iveală cei cu probleme de integritate academică. Soluția, însă, e în mâna patronului lor, Klaus Iohannis. Acesta mai are aproape doi ani pentru a rupe p1s1ca. Pe moment o hrănește. Asta trebuie să fie și principala calitate a viitorului președinte al României: să știe să ridice ochii din bocancii murdari ai politicii românești și să ducă țara asta unde merită, mai ales acum că beneficiem -din noroc- de un context internațional atât de favorabil.

PS: punctul 9 de la postarea anterioară. Am tăcut de ceva vreme pe subiectul plagiatelor pentru că… acvila non capit muscas.

PPS: regret că nu am brevetat cea mai eficientă și rezistentă armă pentru curățarea politicii din România: lupta împotriva plagiatului. Who’s your daddy, now?”, a scris Funeriu pe Facebook.

Citeşte şi: Desființarea inspectoratelor școlare și transformarea lor în direcții județene de învățământ preuniversitar. Ligia Deca păstrează măsura propusă de Sorin Cîmpeanu