Daniel Ghiţă dă de pământ cu Rico Verhoeven: Este un fake champion

Daniel Ghiţă, cel mai valoros luptător de K1 din România îl critică dur pe Rico Verhoeven, care boxează luni în gala de la Sibiu. Ghiţă răspunde criticilor olandezului, numindu-l pe acesta "boring fighter".

19 oct. 2015, 13:08
Daniel Ghiţă dă de pământ cu Rico Verhoeven: Este un fake champion

Daniel Ghiţă a ţinut să-i transmită un mesaj dur lui Rico Verhoeven, în avanpremiera galei MMA de luni, de la Sibiu. Prin intermediul România TV, campionul român i-a dat replica olandezului:

Pentru mine, Rico Verhoeven este un „princy”, un fake champion Glory, care a fost ajutat de fiecare dată de arbitri să devină campion. La Glory 11, în Chicago, arbitri nu erau de specialitate kickbox şi nu au numărat punctele corect (cele de picior nu mi le-au punctat). Acest aspect o ştie şi conducerea de la Glory. Să nu uităm că eu la Glory 11 am luptat accidentat grav la picior. Topul de la Glory a fost informat şi eu am luptat accidentat, fără a-mi putea folosi piciorul drept! M-am accidentat la sparring, un muşchi s-a rupt. De aceea nu am putut folosi piciorul pentru lowkicks. Puteam anula meciul. Nu a fost mai bun, deşi am luptat accidentat. Prestaţia lui s-a văzut în meciurile câştigate prin KO pe parcursul carierei lui. Un exemplu este şi prestaţia lui cu Peter Aerts (Glory 13), care are totuşi o vârstă. Şi totuşi am suspiciuni la decizia acelei lupte (Aerts a câştigat în opinia mea). Sau meciul din China, unde a pierdut de la un „no name”. Hai să fim serioşi: Boring champion!

Citeşte şi KO în 30 de secunde. Daniel Ghiţă i-a venit de hac „Spărgătorului de oase” şi luptă pentru titlul mondial

Eu am fost şocat de atitudinea lui rasistă! La Glory 11, în Chicago, Saki a fost insultat (după meci!) de partenera lui, numindu-l „cancer turcesc”. Eu am fost instultat de Rico că sunt „Romanian gipsy”. Teamul meu la Glory 13, în Tokio, a fost insultat urât, folosind cuvinte rasiste şi ameninţări cu bătaia, doar că l-am susţinut pe Peter Aerts! Toată lumea a fost şocată de insultele rasiste aduse mie şi teamului meu! Un gest de nivel suburban! Am explicat la Glory că nu accept atitudinea aceasta de rasism faţă de naţionalitatea mea română, Glory promiţând să ia atitudine! De aceea mă miră că vine la ” romanian gipsy”, în România, acum. Welcome to România! Urăsc şi detest rasismul! Nu îmi este ruşine că sunt Român, dar nu pot accepta că „princy” să ne denigreze pe noi ca români pe plan internaţional. În ochii mei, Rico este un „fake champion „Glory, fără multe prestaţii. Cum zic toţi, „boring fighter”. A dus în jos imaginea kick boxului în lume. Stilul lui Rico nu-l pot numi kickbox. I s-au urcat aerele de star la cap. Îmi venea să rad, peste noapte limuzină, jet set boy. Să înveţe în pic de istorie şi un pic de respect faţă de alte naţiuni. Eu sunt un naţionalist, dar am respect pentru toate culturile, religiile. Nicknameul meu The Savage Samurai, zice mult despre caracterul mei. În ochii mei Rico este o ruşine pentru kickbox şi aşa o rămână. Cu centuri ieftine promovate de Glory.

Citeşte şi Rico Verhoeven va lupta în gala de MMA de la Sibiu

Rog toţi românii să-l salute la gala cu: Stop rasism! Învaţă să ai respect faţă de români. Acesta este mesajul meu pentru, Princy.