Daniel Husein „Dasaev”, principalul suspect în cazul înjunghierii a doi baschetbaliști americani, a fost eliberat din arest la domiciliu

Principalul suspect în cazul înjunghierii a doi baschetbaliști americani, Daniel Gabriel Husein, zis "Dasaev", a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat în control judiciar de judecătorii Tribunalului Brăila, în urma unor gafe ale procurorului de caz.

20 nov. 2020, 23:38
Daniel Husein „Dasaev”, principalul suspect în cazul înjunghierii a doi baschetbaliști americani, a fost eliberat din arest la domiciliu

Daniel Husein, cunoscut drept Dasaev, principalul suspect în cazul înjunghierii în 2018 a doi baschetbaliști americani la Brăila, a fost eliberat din arestul la domiciliu și plasat în control judiciar, în urma unei decizii de vineri a Tribunalului Brăila, informează G4Media.

Decizia vine după ce, în iulie 2019, Curtea de Apel Galați a decis ca Dasaev să fie eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu din cauza unor greșeli ale procurorului de caz care au dus la anularea unor probe importante din dosar.

Astfel, în minuta instanței, judecătorii Curții de Apel Galați au reținut că avocații lui Dasaev nu au fost înștiințați cu privire la probele administrate împotriva lui Dasaev după data de 27.09.2018 și că lipsește dovada că aceștia au aflat în timp util despre data, ora şi locul efectuării actului procesual, drept pentru care nu au putut să se prezinte.

Daniel Husein „Dasaev” este acuzat de tentativă de omor

Baschetbaliştii americani Darrel Bowie şi Joseph McClain, de la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiaţi în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, pe o teresă din municipiul Brăila. Sportivii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Brăila, fiind operaţi de urgenţă.

A doua zi, Darrel Bowie, care a fost mai grav rănit, a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Ulterior, reprezentanţii clubului sportiv din Brăila au anunţat că starea ambilor sportivi avea o evoluţie favorabilă.

În 17 septembrie 2018, principalul suspect a fost reţinut, fiind vorba despre Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev. Dasaev este recidivist, el fiind condamnat pentru proxenetism şi viol de o instanţă din Spania, infracţiunile fiind comise pe teritoriul acestei ţări. Bărbatul a primit 20 de ani de detenţie, însă a fost eliberat după 7 ani, în 2014.

Ulterior, Husein a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Potrivit avocatului său, el a recunoscut agresiunea, dar nu şi înjunghierea celor doi sportivi.

Citeşte şi: Dosarul Bodi-Tâmplaru. Tânără supusă la cruzimi de neimaginat: i s-a pus pistolul la tâmplă, a fost tăiată şi ameninţată că i se va da foc