Daniel Prodan, înmormântat la cimitirul „Sfântul Ilie” din Pipera. UPDATE: Mesaj de condoleanţe de la şefii FIFA şi FRF

Daniel Prodan, 44 de ani, a fost înmormântat, iar cei mai buni prieteni ai lui au fost prezenți pentru a-l conduce pe ultimul drum. Gică Popescu, fost coleg cu Prodan în Generația de Aur a avut un mesaj tulburător, pe care l-a citit, vizibil tulburat. "Generația noastră de aur nu mai e in formula completă".

19 nov. 2016, 09:56

UPDATE: Fostul fotbalist Daniel Prodan, decedat miercuri seara la vârsta de 44 de ani în urma unui infarct, a fost înmormântat, sâmbătă, la Cimitirul „Sf. Ilie” din Pipera, la funeralii participând foști și actuali jucători, antrenori, președinți de club, arbitri, precum și suporteri steliști.

La slujba de înmormântare, care a avut loc la Biserica „Sf. Ilie”, au participat mai mulți oameni de fotbal printre care Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Miodrag Belodedici, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Anton Doboș, Dorinel Munteanu, Viorel Moldovan, Cosmin Contra, Anghel Iordănescu, Mircea Sandu, Gino Iorgulescu, Dumitru Dragomir, Sabin Ilie, Zoltan Ritli, Laurențiu Reghecampf, Mihai Stoica, Valeriu Argăseală, Dumitru Dumitriu și Mihai Stochiță.

De asemenea, au ținut să îl conducă pe ultimul drum componenții lotului echipei de fotbal FC Voluntari, alături de antrenori și conducerea clubului.

În schimb, la funeralii nu a participat niciun membru al conducerii Federației Române de Fotbal. Președintele Răzvan Burleanu, cel care l-a forțat pe Daniel Prodan să plece de la FRF, a anunțat că nu a dorit să provoace reacții prin participarea sa la ceremonia de înhumare.

Suporterii echipei Steaua, care vineri seara i-au adus un omagiu lui Danie Prodan aprinzând torțe și fumigene la Arena Națională, au afișat, sâmbătă, bannere pe gardul cimitirului cu următoarele mesaje: „Suflet nobil, fundaș de fier / Încă o stea se ridică la cer” și „Băieții din Titan, alături de Prodan”.

Fostul fotbalist Daniel Prodan, component al „Generației de Aur”, a încetat din viață miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa, la vârsta de 44 de ani.

Trupul neînsuflețit al fostului fundaș a fost depus vineri la Arena Națională din Capitală, acolo unde rudele, prietenii, colegii și suporterii au avut ocazia să își ia rămas bun.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a conferit, post-mortem, fostului fotbalist Daniel Prodan Emblema de Onoare a Armatei Române cu însemn de pace. „În semn de îndreptățită apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute în cariera sa sportivă în cadrul clubului militar, dar și pentru a onora performanțele de excepție înregistrate ca titular al reprezentativei României la campionatele mondiale și europene de fotbal, pentru întreg prestigiul adus Armatei Române, am conferit astăzi, post-mortem, lui Daniel Prodan, Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace. Îmi exprim speranța că vestea va aduce și alinare familiei îndoliate”, a scris Motoc pe Facebook.

 

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a precizat că Daniel Prodan a fost un fotbalist excepțional, informează sâmbătă site-ul personal.

”Astăzi pleacă dintre noi un fotbalist excepțional și un patriot, Daniel Prodan, a cărui carieră va rămâne un reper pentru generațiile viitoare. Indiferent de ce se poate întâmpla în viața între oameni, respectul meu pentru performanțele unui asemenea jucător va rămâne totdeauna același”, se arată în postarea președintelui FRF.

În continuare, se precizează: ”Nu am dorit ca prin prezența mea la ceremonia funerară de astăzi să nasc eventuale reacții din partea unora care își promovează interesele personale în fotbal, manifestări care să întineze memoria celui care a fost Daniel Prodan. Dumnezeu să-l ierte și să îl odihnească în pace!”.

După ce a fost depus, vineri, la Arena Naţională, unde sute de oameni i-au adus un ultim omagiu, sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului fundaş central a fost adus din nou la capela Bisericii „Sfântul Ilie”, iar astăzi va fi depus la cimitirul cu acelaşi nume, unde va fi înmormântat. La funeralii sunt aşteptaţi să participe foştii colegi, prieteni şi colaboratori.

Daniel Prodan a încetat din viață miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa, la vârsta de 44 de ani.

Fostul fundaș a strâns 54 de selecții la echipa națională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, și la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București.