Daniel, un jandarm aflat în timpul liber, a salvat viața unui copil. „Vă mulțumesc pentru că mi-ați găsit fiul dispărut!”

Daniel, un jandarm din Constanța aflat în timpul liber, a reușit să-l readucă pe Andrei, un copil de 13 ani din Constanța, în brațele mamei lui.

02 mai 2023, 14:54
Daniel, un jandarm aflat în timpul liber, a salvat viața unui copil. „Vă mulțumesc pentru că mi-ați găsit fiul dispărut!”

Jandarmul se afla la o benzinărie din cartierul Tomis Nord din Constanța, iar după ce și-a cumpărat niște produse s-a așezat la masă cu niște prieteni. La o altă masă a observat un minor care stătea singur și părea dezorientat.

Daniel și-a adat seama că, cu puțin timp în urmă, văzuse anunțul colegilor lui privind dispariția unui copil din Constanța. Minorul din fața lui corespundea întocmai semnalmentelor autorităților.

După un scurt dialog legat de școală, prin intermediul căruia a încercat să afle mai multe despre copil, Daniel și-a dat seama că el ar putea fi copilul dispărut, așa că a cerut ajutorul unui echipaj de jandarmi.

Băiatul de 13 ani fusese dat dispărut de părinți din data de 1 mai. Andrei a plecat de acasă după ce s-a certat cu aceștia.

Jandarmeria Română: „Încep un dialog legat de școală, pentru a reuși să afle mai multe date despre el”

„Vă mulțumesc pentru că mi-ați găsit fiul dispărut!”

Marți, ora 6 dimineața. Colegul nostru, Daniel, se afla într-o benzinărie din cartierul Tomis Nord din Constanța. Aflat in timpul liber, își cumpără câteva produse și se așează la o masă, alături de niște prieteni.

Câțiva metri mai în față, la o altă masă, a observat un tânăr singur, ce părea ușor dezorientat.

Cu puțin timp în urmă, Daniel văzuse anunțul transmis de colegi cu privire la dispariția de acasă a unui tânăr din Constanța.

Băiatul care se afla chiar în fața lui corespundea semnalmentelor transmise de autorități.

Daniel se ridică de la masa lui și merge lângă el. Îl întreabă cum îl cheamă și câți ani are. Andrei, 13 ani. Încep un dialog legat de școală, pentru a reuși să afle mai multe date despre el. L-a întrebat de ce este singur la acea oră, băiatul răspunzând că părinții știu despre el. Între timp, Daniel solicită prin mesaj ajutorul unui echipaj de jandarmi.

Când echipajul a sosit în benzinărie, Daniel i-a spus tânărului că este jandarm și că cei doi colegi ai săi vor avea grijă de el și îl vor duce acasă.

Andrei, un tânăr de 13 ani, fusese dat dispărut de către părinți pe data de 1 mai, in jurul orei 18.00. Copilul plecase de acasă, după o ceartă cu părinții. Aceștia erau extrem de îngrijorați, întrucât tânărul petrecuse întreaga noapte pe stradă.

Colegii noștri l-au condus pe Andrei la sediul Poliției, acolo unde era așteptat de mama sa, care a transmis o scrisoare de mulțumire pentru jandarmii care i-au adus băiatul acasă, în siguranță”, au scris reprezentanții Jandarmeriei Române pe Facebook.