Daniel Zamfir, săgeţi către Grindeanu: Să nu vă închideţi în sediul ANCOM, cum v-aţi închis în sediul Guvernului

Senatorul PNL Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, industrii și servicii, a cerut, marți, retragerea nominalizării fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), amintind că unii social-democrați susțineau că acesta ar fi "manevrat de forțe obscure".

24 oct. 2017, 15:51
Daniel Zamfir, săgeţi către Grindeanu: Să nu vă închideţi în sediul ANCOM, cum v-aţi închis în sediul Guvernului

„Să nu vă închideți în sediul ANCOM, cum v-ați închis în sediul Guvernului, vă rog eu. Acum, dacă sunteți apolitic, nu vă mai închideți, gata, m-am liniștit”, a spus Zamfir, la audierea lui Grindeanu, la Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților.

În contextul în care parlamentarii social-democrați le-au atras atenția colegilor din PNL și USR asupra faptului că îi adresează lui Grindeanu doar întrebări politice, Zamfir a replicat că îl preocupă dacă viitorul președinte ANCOM este sau nu o persoană responsabilă.

„Pe mine mă interesează cât de responsabilă este această persoană. Domnul, când era prim-ministru, a spus lucruri. Era om politic. Și acum nu mai e. Cu asta m-ați închis, sincer”, a precizat el.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu renunţă la contestaţia faţă de decizia de excludere din PSD: Relaţiile cu Tudose şi Dragnea sunt foarte bune

Ulterior, într-o declarație acordată presei, Zamfir a precizat că, în opinia PNL, „este un gest absolut iresponsabil” acela de a-l propune pe Sorin Grindeanu să ocupe această funcție.

„Vă aduc aminte că, nu cu mult timp în urmă, domnul Grindeanu, care astăzi este propus pentru funcția de președinte ANCOM și, din păcate, a fost votat de majoritatea parlamentară, era — după spusele majorității colegilor dumnealui din PSD — manevrat de forțe obscure. Or, ca să trimiți într-o funcție atât de importantă, de președinte al ANCOM, o persoană manevrată de forțe obscure, este un gest de iresponsabilitate. La fel de iresponsabil mi se pare și fostul premier Grindeanu care vorbește despre fostul lui șef de partid că a pupat ghipsul, ca să își scape pielea de anumite dosare penale. Or, din punctul meu de vedere, atitudinea domnului Grindeanu este una de om iresponsabil, care nu poate ocupa o funcție atât de importantă. Discutăm de reglementarea unui domeniu care gestionează, practic, o piață de 4 miliarde de euro. Or, un om — repet — manevrat de forțe oculte, ilegitime — după spusele colegilor dumnealui de partid — nu are cum să ocupe această funcție, în opinia noastră”, a spus el, conform Agerpres.

La rândul său, Cătălin Drulă, deputat USR, președinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, a afirmat că în acest moment continuă linia de politizare la instituții „pe care a făcut-o PSD peste tot” și că acest lucru este împotriva interesului public.

„Domnul Grindeanu este cel care l-a numit pe domnul Diță, domnul Diță care a creat creat criza din ANCOM din ultimele patru luni. Știm despre gașca adusă acolo, despre destructurarea instituției. Practic, asistăm la tragicomedia pe care o face guvernarea PSD, deci domnul Grindeanu dă ordonanță, domnul Gridneanu îl numește pe domnul Diță, apoi PSD nu știe cum să scape de domnul Diță. În sfârșit, își dă demisia și îl numesc pe domnul Grindeanu. Dacă sună ca un film prost, este. Dar este pe nervii și pe banii românilor”, a declarat Drulă.

Comisia economică, industrii și servicii din Senat și Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților au adoptat, marți, un raport favorabil privind nominalizarea fostului premier Sorin Grindeanu pentru funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Propunerea a fost adoptată cu 15 voturi „pentru”, șapte „împotrivă” și o abținere.