Dansatoarele la bară se pregătesc de Olimpiadă. Plăcerea lor ar putea deveni sport olimpic VIDEO

Jocurile Olimpice ar putea include, peste câţiva ani, un sport nou. Este vorba despre dansul la bară. Sportivii care îl practică au cerut Federaţiei Olimpice să analizeze introducerea sa printre disciplinele olimpice.

20 mai 2015, 06:40
Dansatoarele la bară se pregătesc de Olimpiadă. Plăcerea lor ar putea deveni sport olimpic VIDEO

Sudoare, bătături, vânătăi şi multă, multă muncă. Asta presupune dansul la bară – un sport pe care îl practică din ce în ce mai mulţi oameni din întreaga lume. Deja, pe tot Globul se organizează anual sute de campionate naţionale şi internaţionale. La unele dintre ele, regulile sunt similare celor de la olimpiadă.

Vezi şi Dans spectaculos la America’s got talent VIDEO

Anul viitor Comitetul Olimpic va supune la vot introducerea acestui sport la Jocurile Olimpice. În Statele Unite, peste 500.000 de oameni practică dansul la bară, dar şi în Europa cifrele sunt tot de ordinul sutelor de mii. Chiar şi în China, ţară destul de conservatoare, acest sport are tot mai mulţi fani. Aproximativ 100.000 de persoane s-au înscris la cursuri.

Vezi şi Obiceiul straniu care ia amploare: FETELE fac STRIPTEASE la înmormântare VIDEO

Şi cifrele din vânzări arată că dansul la bară nu mai este specific doar cluburilor de striptease. Din aproximativ 10.000 de bare vândute anual, numai 5% ajung în localuri. Restul merg către săli de sport şi locuinţe.