Dănuţ Andruşcă, detalii despre prima lui afacere şi perioada în care a intrat în politică

Dănuţ Andruşcă, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Economiei, a fost director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, iar rezultatele obţinute l-au propulsat la conducerea Cupru Min SA.

26 ian. 2018, 12:47
Dănuţ Andruşcă, detalii despre prima lui afacere şi perioada în care a intrat în politică

Dănuţ Andruşcă are 49 de ani, este din Vânători – Neamţ şi a intrat în politică în 2012.

A absolvit Liceul „Ştefan cel Mare” din Târgu Neamţ şi Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Potrivit Mediafax, după 1990 şi-a deschis prima afacere şi câţiva ani mai târziu a cumpărat o societate specializată în producerea şi comercializarea articolelor tehnice din cauciuc.

Vezi si: Lista Guvernului Dăncilă, ultima variantă înainte de vot. Schimbări importante, demisii de ultimă oră UPDATE

În 2012 a intrat în politică şi a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, care producea apă grea pentru răcirea reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

Rezultatele obţinute ca director RAAN l-au propulsat în noi funcţii – director al Cupru Min SA – societate de interes naţional, aflată în subordinea Ministerului Economiei, dar şi în cea de preşedintele Consiliului de Administraţie al Conversmin SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei.

În 2016 a candidat pentru un fotoliu de deputat la Neamţ, fiind vicepreşedinte al Comisiei pentru Industrii şi Servicii şi reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaţilor şi Senatului privind Activitatea Autorităţii Naţionale de Regmenemtare în domendiul Energiei.

Dănuţ Andruşcă este căsătorit şi are doi copii.

Dănuţ Andruşca este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Economiei.

Vezi si: Sorina Pintea, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. Fiul ei, condamnat pentru TRAFIC DE DROGURI


loading...
Partenerii noștri