Dănuț Lupu, acuzat de un coleg de echipă de furt: „E cleptoman”. Ce a furat fostul dinamovist

Apar noi acuzații pe numele lui Dănuț Lupu, fostul dinamovist prins fără carnet și condamnat la 7 luni de închisoare. De această dată Lupu ar fi fost prins la furat. Un fost coleg de echipă susține că este deja vorba despre cleptomanie.

03 oct. 2023, 10:54
Dănuț Lupu, acuzat de un coleg de echipă de furt: „E cleptoman”. Ce a furat fostul dinamovist
Dănuț Lupu, acuzat de un coleg de echipă de furt: „E cleptoman”. Ce a furat fostul dinamovist

Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și 10 zile de închisoare, după ce a fost prins în repetate rânduri conducând fără permis sau sub influența băuturilor alcoolice. Acum, el este acuzat de furt de un fost coleg de echipă. Se întâmpla înainte de 1990, în timpul unei vacanțe pe litoral.

Citește și: Dănuţ Lupu nu este în România! Prima reacţie după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: „Voi face mai puţin, trei patru luni”

Dănuț Lupu, acuzat de furt de un fost coleg

Condamnat în prima instanță la o pedeapsă de șapte luni și 10 zile, Dănuț Lupu a făcut apel la Curtea de Apel București. Judecătorii nu i-au admis cererea, astfel că are de executat pedeapsa cu închisoarea la penitenciarul Rahova. Fostul dinamovist nu este la prima abatere în ceea ce privește legea. El a mai fost protagonistul unor infracțiuni, dar care nu au ajuns la urechile Poliției.

Un fost coleg de echipă cu Dănuț Lupu, Sorin Răducanu, care a candidat la un moment dat la președenția FRF, susține că dinamovistul i-a furat casetofonul de la mașină înainte de 1990.

„Dănuț Lupu, ca orice om de pe pământul ăsta, are niște slăbiciuni. Cea mai mare slăbiciune a lui este reprezentată de o boală. Se numește cleptomanie. Undeva prin 1987 eram vizavi de discoteca Pui de Urs la Olimp. Eram la camping și acolo era șef un fost poloist de la Dinamo, un prieten de-ai mei, Liviu Chiriță. Acest prieten chema balerinele de la barul internațional, era greu atunci să faci asta. Erau petreceri atunci. Ce crezi că face Dănuț al nostru? Eu beam, cântam acolo, eram în vacanță.

Am aruncat cheile pe masă și ce face Lupu? Ia cheile de la mașină și se duce să-mi fure casetofonul. Nu avea multă lume pe vremea aia casetofon cu șină. Să mă dea în judecată! După aia îmi spune Liviu Chiriță să o iau pe fata aia de la barul internațional. Eu când porneam motorul automat pornea și casetofonul, dar acum n-a mai pornit. M-am uitat și nu mai era casetofonul. M-am dus direct la masă și l-am luat pe ăsta și i-am zis să-mi dea casetofonul imediat. Știi ce mi-a zis: «bă, ești prost, a fost o glumă, am vrut să văd cum reacționezi». Mi-a dat casetofonul înapoi. Dar dacă eu nu știam cine mi l-a luat, era la revedere casetofonul”, a declarat Sorin Răducanu pentru ProSport.

Dănuț Lupu a mai fost încarcerat, acum peste 30 de ani, în Grecia. Acolo, fostul sportiv a vrut chiar să își ia viața, fiind într-un moment de cotitură. A fost dat afară din echipa la care juca, fiind acuzat de implicare într-un grup criminal organizat.

„Am făcut două luni și jumătate de închisoare. Chiar dacă în Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat pe mine, coboram spre chioșc să-mi iau țigări. După 52 de zile m-au dus la penitenciar! Avocatul m-a lăsat și el baltă, a venit și mi-a dat banii înapoi, că vrea să trăiască liniștit, că are familie și copii și că nu vrea probleme. Vardinoianis, în anii ăia, făcea în Grecia ce voia el, precum Ceaușescu în România.

Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. S-a speriat și Vardinoianis atunci, când a văzut că am luat-o cu capul. Mi-a trimis un avocat că mă scoate din arest dacă semnez o hârtie în alb. N-am vrut să semnez, a venit soția la mine… Până la urmă am semnat-o la ora 2 și la 2 jumate mi-au dat drumul din penitenciar! Trebuia să renunț la toate pretențiile financiare. Aveam încă 3 ani de contract. Totul a fost ca să nu-mi mai dea banii”, a povestit el în 2020.

Citește și: Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din fotbal după ultimul meci pe San Siro: „Spun la revedere fotbalului, nu vouă. Voi fi milanist pentru tot restul vieţii mele”