Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat. Fostul fotbalist a executat cinci luni de închisoare, din pedeapsa totală de şapte luni şi 10 zile

Dănuţ Lupu, fostul mare fotbalist al echipei naţionale a României şi al lui Dinamo şi Rapid, a fost eliberat, joi, din penitenciar după ce a executat fracţia legală de cinci luni din pedeapsa totală de șapte luni şi 10 zile la care a fost condamnat în octombrie 2023.

07 mart. 2024, 16:00
Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat. Fostul fotbalist a executat cinci luni de închisoare, din pedeapsa totală de şapte luni şi 10 zile
Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat. Fostul fotbalist a executat cinci luni de închisoare, din pedeapsa totală de şapte luni şi 10 zile / Foto: Inquam

Dănuţ Lupu, eliberat condiţionat. Dănuţ Lupu a executat deja cinci luni din pedeapsa totală de șapte luni şi 10 zile la care a fost condamnat în octombrie 2023. „Mi-am îndeplinit fracția, regret fapta și doresc sa mă întorc acasă alături de ai mei”, a spus Dănuț Lupu în sala de judecată, citat de ProSport.

Minuta şedinţei: „Admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la persoana condamnată LUPU DĂNUŢ. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate de sub puterea m.e.p.î. nr. 134/2023 emis în baza st. pen. nr. 79/2023 a Judecătoriei Cornetu, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni şi 10 zile închisoare, dacă nu este arestat în altă cauză. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere. Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că a fost asistat juridic de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 07.03.2024”.

Avocata fostului fotbalist a menționat că deja clientului său i-a fost propusă funcția de director sportiv la Dinamo, fără a specifica dacă este vorba despre CS Dinamo sau FC Dinamo. „Clientul meu se va reintegra în societate. În acest moment are o propunere de la Dinamo, să fie angajat ca director sportiv. În plus, trebuie să facă o operație pentru afecțiunea de care suferă. Pe parcursul executării pedepsei a avut un comportament exemplar față de personalul unității, dar și față de celelalte persoane private de libertate. A fost stăruitor în muncă atâta timp cât i-a permis comisia penitenciarului Rahova și a câștigat 12 zile care sunt considerate ca fiind executate. Având în vedere că a reprezentat România, iar acest lucru constituie un lucru de interes public, credem că este o performanță notabilă și trebuie ținut cont și de acest detaliu”, a spus Ingrid Miclăuș, avocata lui Dănuț Lupu.

Citeşte şi: Simona Halep, decizie spectaculoasă: cine este noul ei manager. Alte două nume noi în echipă după ruptura de Patrick Mouratoglou

Dănuţ Lupu a fost implicat în mai multe incidente legate de conducerea fără permis, una dintre ele având loc în iunie 2022, când a fost oprit de Poliția Rutieră și trimis în judecată. Condamnat inițial în februarie 2023 la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, Dănuţ Lupu a contestat decizia, menționând că deplasările sale fără permis erau motivate de urgențe medicale, afirmând că „sănătatea fiecărui om e mai importantă ca orice”.

Citeşte şi: Rică Răducanu, mesaj disperat pentru Dan Şucu. Durerea uriaşă a legendei de la Rapid

Totuși, Dănuț Lupu rămâne cu emoții, asta după ce, un alt proces, pentru aceeași faptă, conducere fără permis, de data asta la Judecătoria Sectorului 3. În acest dosar mai sunt implicați soția fostului fotbalist și un prieten, iar un nou termen are loc pe 18 martie. În urmă cu doi ani, pe 18 iunie 2022, fostul internațional ar fi condus o mașină în Capitală, chiar dacă avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001. Conform procurorilor Parchetului Capitalei, ca să scape de al treilea dosar penal, acesta ar fi declarat că nu el s-a aflat la volan. Cei doi martori, soția și pretinsul șofer, au fost acuzați că ar fi dat declarații mincinoase în anchetă.