Darius Vâlcov, avertizat de subalterni că este imposibil ca bugetul să fie gata înainte de 20 decembrie

Guvernul a amânat vineri şedinţa destinată aprobării proiectului de buget pe 2015 pentru ora 17.00, după ce, iniţial era programată la ora 10.00. Potrivit economica.net, specialiştii care se ocupă de buget în cadrul ministerului i-au spus ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, că este imposibil ca bugetul să poată fi gata înainte de 20 decembrie.

12 dec. 2014, 14:29
Darius Vâlcov, avertizat de subalterni că este imposibil ca bugetul să fie gata înainte de 20 decembrie

Conform surselor citate, Vâlcov a refuzat să înţeleagă că nu va fi gata şi a considerat că bugetul va fi pregătit în momentul în care pleacă delegaţia FMI, pe 10 decembrie. Oricât au încercat specaliştii care fac efectiv bugetul să-i explice, ministrul s-a încăpăţânat. 

„Oamenii au muncit pe brânci, s-a stat până dimineaţă acolo, dar volumul de date de procesat e foarte mare„, au precizat sursele.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, de ce a fost dat publicităţii proiectul bugetului de stat pe anul 2015 de către Ministerul de Finanţe dacă acesta nu era finalizat, fiind necesară „introducerea datelor în sistem”, el spunând că întrebarea trebuie adresată ministrului Darius Vâlcov. 

Iniţial, Victor Ponta a motivat amânarea şedinţei de Guvern în care trebuia finalizat bugetul pe anul 2015, arătând că decalarea a avut drept cauză îndeplinirea procedurii de introducere a datelor în sistem.

Disputa pe BUGETUL DNA a fost rezolvată. Kovesi: Propunerile noastre au fost asumate

Ulterior, Ponta a fost întrebat de ce a fost dat publicităţii proiectul bugetului de stat pe anul 2015 de către Ministerul de Finanţe dacă acesta nu era finalizat, fiind necesară „introducerea datelor în sistem”.

„Vă răspunde domnul ministru Vâlcov, cred că v-a răspuns deja la această întrebare. Dar dacă nu-l credeţi sau simţiţi nevoia, îl întrebaţi încă o dată”, a precizat premierul.

Pe de altă parte, Ponta a susţinut că va răspunde întrebărilor Opoziţiei în privinţa bugetului pe 2015 săptămâna viitoare în Parlament, „probabil marţi sau miercuri”.

„Imediat ce este finalizat proiectul, pentru că este un proiect, nu este o decizie, decizia aparţine doar Parlamentului, voi adresa rugămintea tuturor grupurilor parlamentare, începând cu cele care susţin Guvernul dar şi cu cele din opoziţie, ca împreună cu domnul ministru Vâlcov să avem o prezentare, să răspundă la întrebări. Pentru că eu cred că există întrebări la care avem răspunsuri”, a spus Ponta.