Darius Vâlcov, condamnat pentru o postare pe Facebook: Trebuie să plătească 20.000 de lei daune morale

Darius Vâlcov, fost consilier al premierului Dăncilă, a fost condamnat de judecătoria Slatina pentru afectarea dreptului la imagine şi prestigiu Forumului Democrat al Germanilor din România.

20 iun. 2019, 18:00
Darius Vâlcov, condamnat pentru o postare pe Facebook: Trebuie să plătească 20.000 de lei daune morale

imagine şi prestigiu Forumului Democrat al Germanilor din România. Vâlcov a publicat pe Facebook, în septembrie 2018, un montaj în care apărea svastica şi textul „‘Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien” şi „Grupul Etnic German din România = Forumul Democrat al Germanilor”. Grupul Etnic German a fost declarat organizaţie nazistă.

Darius Vâlcov, urmărit penal şi pus sub control judiciar de DIICOT, în urma publicării protocolului SRI-PÎCCJ pe Facebook

Vâlcov trebuie să plătească 20.000 de euro şi să publice pe pagina sa de Facebook decizia instanţei. Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile.

 

Solutia pe scurt: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA în contradictoriu cu pârâtul VÂLCOV DARIUS BOGDAN. Constată încălcarea de către pârât a dreptului nepatrimonial la imagine şi prestigiu al reclamantei prin postarea pe pagina de facebook a pârâtului a unui montaj video cu textul „Medalia de onoare pentru Deutsche Volksgruppe in Rumanien”, urmat de semnul egalităţii între GRUPUL ETNIC GERMAN DIN ROMÂNIA şi FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR, pe fundal roşu sub semnul svasticii. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 20.000 lei, cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul să publice pe pagina sa de facebook dispozitivul acestei hotărâri. Respinge ca neîntemeiată solicitarea de a obliga pe viitor pârâtul la interzicerea unor asemenea manifestări nelegale şi prejudiciatoare. Ia act că părţile au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Slatina. Pronunţată azi, 20.06.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.”