Darius Vâlcov, ELIBERAT: "Fetiţa mea mi-a spus că a visat că o să vin acasă. A avut dreptate" VIDEO

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2015 22:10 // Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2015 11:06 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți o contestație depusă de fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov și a decis ca acesta să fie judecat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Decizia instanței este definitivă.

"Fetiţa mea mi-a spus că a visat că o să vin acasa. Şi a avut dreptate", a declarat Darius Vâlcov.

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Alături de Darius Vâlcov au fost deferiți justiției Lucian Petruț Șușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov), Minel Prina, primarul municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte și Constantin Tomescu.

Darius Vâlcov, urmărit penal într-un nou dosar pentru trafic de influenţă

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, administratorul companiei Tehnologica Radion, Theodor Berna, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar la acea vreme al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul "Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt", al cărui beneficiar final este SC Compania de Apă Olt SA. În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele "Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava", "Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina" și "Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt".

Darius Vâlcov şi-a dat DEMISIA din Senat şi din PSD

Cu ocazia derulării procedurilor de licitație, membrii comisiei au procedat, la îndemnul lui Vâlcov, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei Tehnologica Radion, susține DNA.

În consecință, potrivit procurorilor, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului "Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt", având ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apă Olt pentru mai multe lucrări.

Theodor Berna și Darius Vâlcov au stabilit ca sumele de bani să fie remise acestuia din urmă, în numerar, în lei și numai la sediul firmei respective.

DNA mai susținea că, în urma înțelegerilor, Darius Vâlcov a primit, în perioada 2010 — 2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar 2.480.000 lei a primit prin intermediul unor firme.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Darius Valcov Darius Vâlcov eliberat
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 iun 22:28
...judecat în libertate, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/darius-valcov-eliberat-din-arest-preventiv_228478.html#ixzz3dunj4Lzw ...
1
EUR
4.7729
RON
19 Nov
noapte 10 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H