STENOGRAME BOMBĂ. Darius Vâlcov, întâlniri cu acoliţii în CIMITIR. Interceptări DNA

Darius Vâlcov s-ar fi întâlnit cu apropiați ai săi într-un cimitir din București, unde i-ar fi asigurat că își asumă el totul, reiese din interceptările altor persoane implicate în dosarul ministrului de finanţe.

14 mart. 2015, 21:09
STENOGRAME BOMBĂ. Darius Vâlcov, întâlniri cu acoliţii în CIMITIR. Interceptări DNA

În referatul prin care procurorii au solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție arestarea preventivă a actualului primar al municipiului Slatina, Minel Prina, se află transcrise pasaje din conținutul convorbirilor purtate în mediul ambiental între Mocanu Marian Alexandru, reprezentant al SC MKS Still Grand Serv SRL, și Timofte Petre Bogdan, reprezentant a SC Bogmar Pro Design SRL.

Citeşte şi: REFERAT DNA. Darius Vâlcov primea ŞPĂGILE în pungi de PLASTIC

Cele două firme erau folosite pentru a mijloci plata unor mari sume de bani în contul unor contracte fictive încheiate între SC Tehnologica Radion SRL (companie care obținea lucrări din bani publici de la Primăria Slatina) și SC Plus Confort SRL, firmă controlată de Petre Lucian Sușală (fostul șofer al lui Darius Vâlcov).

Astfel, la dosar există transcrierea unei convorbiri din data de 24 februarie 2015, purtată între Mocanu Marian Alexandru și Timofte Petre Bogdan.

(…) „Timofte Petre Bogdan: Ca sa vezi ce mi-au oprit. Când m-am dus, m-am dus, așa, cu teancu’ de dosare. Ce-au scos de acolo? Contractu’ cu MKS! Contractu’ cu PLUS CONFORT! Contractu’ cu CAFMIN, contractele cu…[neinteligibil]…, contractele cu ACETI. Atât! Nimic altceva.

Timofte Petre Bogdan: Eu sunt asociat și director general. Cu funcții depline, cu împuterniciri, eu am semnat tot. Trebuia să spun: ‘Doamnă!’ zic: ‘Ce să vină aia, că aia nu știe nimic. Vă spun, eu sunt administrator de fapt’. Da?

Timofte Petre Bogdan: Sa trecem la CAFMIN. Și ăla a venit exact…ăla a venit exact în timp ce eu…când mă apucasem cu CAFMIN-u’. Înțelegi? La CAFMIN eu îl visam, că era simplu, două facturi, știam exact ce luasem de la el.

Mocanu Marian Alexandru: Da’ ăla, ce ai luat de la el?

Timofte Petre Bogdan: De la ăla am luat de 10 miliarde în acte, care i-am achitat. Mi-a facturat și i-am plătit. De trei ani de zile. 10 miliarde. Am luat betoane și armătură pentru blocuri. ‘A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI…ACETI?! Și are și colo, și colo. Aa, O.K.! Haideți că o să-l luam și pe ACETI’. Așa! ‘Și unde ați luat betoanele?’ Ce puteam să zic: ‘Doamnă, sunt puse în operă. Sunt în lucrare, așa.

***

Timofte Petre Bogdan: După aia am ieșit cu Luci, m-am dus cu el la CITY, am scris exact ce am declarat acolo, el veni acuma, la fel, să se întâlnească cu șefu.

Mocanu Marian Alexandru: Stai, că m-ai pierdut. Mai zi o dată!

Timofte Petre Bogdan: M-am întâlnit cu Luci la CITY. A scris și el pe foaie tot ce-am…întrebările care mi le-a pus aia, răspunsurile, toate ce au luat, ce cutare, ce am mai vorbit adiacent și de ce era scris acolo, dacă nu s-au scris toate… Așa! Deci, acolo mai era în spatele lu’…să se întâlnească cu DARIUS… (cuvânt obscen) ălălalt.

Mocanu Marian Alexandru: Cu DARIUS?

Timofte Petre Bogdan: Da!

Timofte Petre Bogdan: Păi, cum? Cum? Exact așa i-am spus: ‘Mânca-ți-aș, fii atent aicea. Dacă e nevoie mă chemi și stăm de vorba cu DARIUS în față și eu îi spun în față. Mânca-ți-aș gura! Poți să mă pui, să așa… să torni sarea acolo, nu zic nimic, da’ gândiți-vă! Am doi copii, fraților!’ Și mai spun o treabă: ‘Vai morții mei!’

Mocanu Marian Alexandru: Cine? Vorbeai tu cu Luci și el îți zicea?

Timofte Petre Bogdan: Luci! Da, da! Că sunt alții care gândesc pentru noi și știu ei ce au de făcut.

Mocanu Marian Alexandru: Ba, da’ când…când ți-am…când ai primit banii de la M.K.S., că a fost, nu mai știu, 1 milion două sute patruzeci, 1 milion trei sute…

Timofte Petre Bogdan: 1 milion trei sute!

Mocanu Marian Alexandru: Ăia toți s-au dus în hotel?

Timofte Petre Bogdan: Păi, da, mă, ce dracu’ să fac eu cu…

Mocanu Marian Alexandru: Păi, era o poveste cu…a încasat Plus Confort de la Tehnologica în perioada aia eu ți i-am dat ție în Bogmar cu lucrările și după aia toate s-au dus în hotel.

Timofte Petre Bogdan: Toate s-au dus în hotel, pentru că…și din ACETI, ce mi-a dat ACETI am băgat în hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile și noi băgam în partea astălaltă. Ai înțeles?.

Timofte Petre Bogdan: 450 de miliarde…de milioane. 1 miliard o sută știi unde sunt? Sunt băgați în ACETI. Deci, după ce că eu în toată perioada asta am trăit cu salariu’… și munca mea, păi, mi-o luați și pe aia, mă. Și îi zic lui Luci: ‘Măi, nene, aia-i șmecheria mea, e munca mea, e riscu meu, e stresu meu, e șmecheria mea. Ăia-s banii mei!’. ‘Păi, nu poți să-i scoți, că trebuie să plătim datoriile din urmă’. ‘Păi, stai mă, puțin! Cu banii mei…ei vin cu banii…”.

***

„Timofte Petre Bogdan: Te rog frumos, Alex…Nu, nu, nu zic! Eu când mă întâlnesc cu Darius, eu îi spun în față. ‘Mânca-ți-aș …Merg până în pânzele albe!’ Da? ‘Spune-i exact ce faci…dar decât atât…să nu mă duc acolo, frate…că las doi copii acasă…și nevastă’.

Mocanu Marian Alexandru: Nici nu vreau să mă gândesc câte ai făcut tu acolo și ce creditare ai și tu în BOGMAR-u’ ăla.

Timofte Petre Bogdan: Vai de capu’ meu! Vai de capu’ meu!

Mocanu Marian Alexandru: Mult?

Timofte Petre Bogdan: Vai de capu’ meu! Mult!

Timofte Petre Bogdan: De ce nu i-ai mai plătit lui CAFMIN? Ai 10 miliarde în 3 ani? De ce nu ai mai plătit?

Timofte Petre Bogdan: Bă, nu vezi că-i clar? Cineva, care au făcut…Ăștia sunt niște (…), cum îmi zice mie Darius.

(…)

Timofte Petre Bogdan: M-a lăsat pe mine și s-a dus repede la Darius. Și i-ar fi zis Darius…

Mocanu Marian Alexandru: La Darius?

Timofte Petre Bogdan: Da!

Mocanu Marian Alexandru: Păi, și?

Timofte Petre Bogdan: Cică ar fi zis Darius: ‘Bă…Să se țină tare..’ Și asta a spus: ‘La ce dracu’ să se țină tare, mă, că nu știe nimic acolo?’ Și a… să nu treacă de ăștia, de Antifraudă, că are el pe ăla, îl cumpără pe ăla de sus care e la Antifraudă. Ceva de genu’ ăsta. O fi așa, mi-o fi zis mie să mă liniștesc…

Mocanu Marian Alexandru: Și sincer, te întreb: te liniștești?

Timofte Petre Bogdan: Următoarele întrebări astea sunt: ‘Bă! Ia spuneți, mă, voi că v-am și analizat. Știu cine sunteți, ai cui sunteți, ce aveți pe numele vostru. Asta vor, să ajungă, la Darius și la Minel.

Mocanu Marian Alexandru: La Minel?

Timofte Petre Bogdan: ‘Cine v-a învățat, mă, pe voi să faceți așa, că voi nu știți’. ‘Păi domnule, ca să vezi’. Da’ te întreabă simplu: ‘De unde ai tu Bogdane și Alex banii ăștia’?

Mocanu Marian Alexandru: Și? Se duce el la pușcărie?

Timofte Petre Bogdan: Și zice…Și zice că ar fi zis Darius săptămâna trecută, cât am stat noi pe aici în București, s-au dus, s-au întâlnit în cimitir și au vorbit și…

Timofte Petre Bogdan: Și zice că ar fi zis Darius: ‘Bă, dacă se ajunge la nu știu ce…’, cu o lacrimă așa în colț s-a întors și a zis: ‘Eu mi le asum pe toate. Nu o să va las pe niciunu’ așa’.