DARIUS VÂLCOV, numit MINISTRU pentru Buget. Traian Băsescu a semnat decretul

Darius Vâlcov este noul ministru al Bugetului. Traian Băsescu a semnat decretul de numire al lui Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget, în locul lui Liviu Voinea. Darius Vâlcov va depune jurământul în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 18.00.

27 aug. 2014, 07:54
DARIUS VÂLCOV, numit MINISTRU pentru Buget. Traian Băsescu a semnat decretul

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat, miercuri, Decretul prin care se ia act de demisia lui Liviu Voinea din funcţia de ministru delegat pentru Buget, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului.

De asemenea, şeful statului a semnat Decretul prin care se numeşte Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Premierul Victor Ponta a transmis, la data de 19 august, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire a lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

AVEREA lui Darius Vâlcov: jeep Wrangler şi cont bancar de 155.000 de lei

Darius Bogdan Vâlcov este senator PSD şi preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senatul României. 

Darius Vâlcov s-a căsătorit în 2005 cu fostul membru PIN, în prezent moderator TV, Lavinia Şandru, împreună cu care are şi un copil.

Vâlcov este absolvent al Academiei de Studii Economice din București. În perioada 2000-2004, Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, în 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina.

Victor Ponta: Băsescu susţine pe oricine îi garantează că îl va pune prim ministru. E INCAPABIL să fie premier

În intervalul 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, din partea PDL, partid pentru care a condus filiala Olt până în 2012, când a devenit membru al Partidului Social Democrat.

Vâlcov îi ia locul lui Liviu Voinea, după ce acesta din urmă a fost desemnat să ocupe funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Iniţial, pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget a fost propus Claudiu Manda, numai că preşedintele Traian Băsescu a respins pe 8 august nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, respectiv Rozalia Biro (UDMR) şi Claudiu Manda (PSD), pe motiv că acestea sunt necorespunzătoare funcţiei.