Darius Vâlcov, pus sub urmărire penală. Ministrul este acuzat că a luat mită de 2 milioane de euro

Publicat: Vineri, 13 Martie 2015 21:54 // Actualizat: Vineri, 13 Martie 2015 22:48 // Sursa: romaniatv.net

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor Publice, este urmărit penal de DNA. Acesta este acuzat că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina pentru a acorda contracte cu municipalitatea unor firme.

Foto: economica.net

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției susţin că Darius Vâlcov încasa un comision de 20% din valoarea contractelor acordate în cadrul programului de reabilitare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare din Slatina.

"Cu ocazia derulării procedurilor de licitație membrii comisiei au procedat, la îndemnul suspectului Vâlcov Bogdan Darius, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri. În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului 'Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt', având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări", se arată într-un comunicat al DNA.

Administratorul societății și Darius Vâlcov au stabilit de comun acord ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei, plăţile începând să fie făcute din decembrie 2010.

"Începând cu jumătatea anului 2012, datorită unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plățile către Vâlcov Bogdan Darius. În acest context, suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primăriei, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o altă firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens", precizează DNA.

Procurorii desfăşoară acte de urmărire penală şi împotriva complicilor lui Darius Vâlcov. "Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme", se mai arată în comunicat.

Ministrul de Finanţe, Darius Vâlcov, a ajuns, vineri după-amiază, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar privind fapte de corupţie comise în perioada când acesta era primar la Slatina. Potrivit unor surse judiciare, alte două persoane vor fi audiate la DNA în acelaşi dosar. Darius Vâlcov a părăsit sediul DNA după mai bine de trei ore de la sosire şi a refuzat să ofere detalii despre discuţiile avute cu procurorii.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 08:00
Răspunde | Votează email -1 email
Zorro
ATENTIE la modul cum isi servesc noul stapan "oamenii legii"! Noul locatar dee la Cotroceni este mult mai periculos decat vechiul. Se doreste eliminarea, cu ajutorul DNA, a tututror adversarilor politici si crearea unei clase politice de slugi si a unei opozitii timorate si uor manevrabila prin instrumentul numit DNA...Veti vedea pe cine am pus la Cotroceni in cateva luni si dezastrul in care va ajunge tara in maxim un an.
14 mar 02:13
...trei ore de la sosire şi a refuzat să ofere detalii despre discuţiile avute cu procurorii. Source Article from http://www.romaniatv.net/darius-valcov-pus-sub-urmarire-penala-este-acuzat-ca-a-luat-mita-de-2-milioane-de-euro_208137.htmlDarius Vâlcov, pus sub urmărire penală. Ministrul este acuzat...
14 mar 01:20
Răspunde | Votează email 0 email
BUNICU'
Fratilor !!!! Mai este vreun politician care sa nu fure? Ce clasa politica este asta? Trebuie sa ne apucam toti de furat ca sa traim mai bine? Trebuie sa ne facem si noi politicieni? Si ce cursuri trebuie facute? Cum se ajunge sa fii politician? Ce studii se cer ? Este extraordinar !!! In tara asta ca sa traiesti bine trebuie sa fii ori Politician, ori Procuror, avocat sau judecator! Si noi, muncitorii, taranii, copiii nostri, ce facem?Hai sa zic, muncitorii produc ca sa aiba politicienii ce fura, dar taranii, copiii, pensionarii, somerii ce facem? Cred ca ar trebui sa punem mana pe coase, tarnacoape, securi, sape, lopeti si sa ... ne apucam de munca! S-a inteles ideea?
13 mar 23:58
...de Finanţe, Darius Vâlcov. Acesta este acuzat că a luat mită în valoare de circa 2.000. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
13 mar 22:20
...class="ftpimagefix" style="float:left"> DNA a început urmărirea penală împotriva...
13 mar 22:07
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H