DARIUS VÂLCOV, rugăminte de ziua sa către senatori: Nu mă obligaţi să îmi dau DEMISIA din Senat VIDEO

Senatorul PSD Darius Vâlcov a venit, miercuri, după ce a fost audiat la DNA, să susţină un discurs în plenul Senatului, la dezbaterea cererii  procurorilor de reţinere şi arestare a fostului ministru al Finanţelor. Vâlcov le-a cerut colegilor săi senatori să dea un vot pozitiv pentru cererea de arestarea, spunând că nu doreşte să fie obligat să îşi dea demisia din Senat, pentru a se pune la dispoziţia justiţiei.

25 mart. 2015, 10:15
DARIUS VÂLCOV, rugăminte de ziua sa către senatori: Nu mă obligaţi să îmi dau DEMISIA din Senat VIDEO

Senatorii au decis, miercuri, că DARIUS VÂLCOV poate fi arestat. 

În discursul ţinut în plenul Senatului, înainte de vot, Darius Vâlcov a spus că a pregătit un discurs cu avocaţii, dar că doreşte să îl prezinte judecătorului, astfel că va vorbi liber.

„Astăzi este Buna Vestire. Primim o veste bună: Codul fiscal, Codul de procedură fiscală vor fi aprobate azi în Guvern, vor veni la noi în Senat și apoi în Camera Deputaților.

De asta trebuie să ne ocupăm. În ceea ce privește speța în cauză, de ceea ce eu sunt acuzat de către procurori, vă rog să lăsați justiția să spună dacă eu trebuie să fiu reținut sau arestat. De aceea, solicitarea mea este să dați un vot ‘da’.

Fiind și ziua mea, cred că este o rugăminte în plus, rugăminte pe care o fac de a nu mă pune în situația de a îmi da demisia din funcția de senator pentru a ajunge în fața instanței„, a trasmis Darius Vâlcov în plenul Senatului.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov şi Dan Şova află dacă pot fi ARESTAŢI. Unul a cerut vot pentru REŢINERE, altul pentru LIBERTATE

DNA cere arestarea lui DARIUS VÂLCOV, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, o nouă cerere de arestare. Lingouri de aur, bani şi tablouri găsite în seiful fostului ministru

Tot marţi, DNA trimis o nouă cerere de arestare a lui Darius Vâlcov, pe care îl acuză de săvârşirea, în exerciţiul funcţiei de senator şi ministru în Guvernul României, a infracţiunii de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale.