„Dăruieşte timp, donează sânge!” 400 de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene, salvaţi

207 persoane au răspuns apelului la solidaritate cu pacienții din spitale, alăturându-se Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!” implementată de Sun Plaza și Asociația React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) București și Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

07 iun. 2017, 09:46
„Dăruieşte timp, donează sânge!” 400 de pacienţi internaţi în spitalele bucureştene, salvaţi

Din cele 207 persoane care s-au prezentat la punctele de recoltare sanguină, în urma verificărilor și a analizelor medicale 160 au fost declarate apte pentru donare. În total s-au recoltat 72 litri de sânge, cantitate suficientă pentru a ajuta 400 de pacienți internați în spitalele bucureștene, care au nevoie de produse sanguine pentru a supraviețui.

„Ne bucurăm să vedem că sunt din ce în ce mai mulți oameni interesați de această campanie. Față de celelalte ediții, anul acesta am observat că sunt mult mai înțelegători, sunt mai deschiși să ajute și mai dornici să se implice. Ne bucurăm mult, acesta era și obiectivul nostru”, au declarat reprezentanții Sun Plaza.

Ediția din 2017 a Campaniei „Dăruiește timp, donează sânge!” s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, în perioada 19-21 mai. Donatorii au fost întâmpinați în cadrul unui centru mobil complet echipat, amplasat la intrarea principală în Sun Plaza, unde recoltarea de sânge a fost realizată de către personalul specializat de la CTS București, precum și în două cabinete special amenajate în policlinica Regina Maria din Sun Plaza.

Campania „Dăruiește timp, donează sânge!” a ajuns deja la cea de-a patra ediție și continuă să atragă tot mai mulți donatori. Comparativ, la ediția precedentă au fost înregistrare 167 de persoane, dintre care 120 au donat o cantitate totală de 54 litri de sânge, care a ajuns la aproximativ 300 de pacienți.