Dată afară pentru că nu a luat şpagă, război de 7 ani în instanţă

Situaţie revoltătoare pentru o funcţionară din Iaşi care a fost dat afară pentru că n-a vrut să ia şpagă! Femeia luptă de şapte ani să-şi recupereze locul de muncă.

10 apr. 2017, 05:59
Dată afară pentru că nu a luat şpagă, război de 7 ani în instanţă

Elena Gherghel, fost funcţionar al Oficiului de Cadastru din judeţul Iaşi, a fost destituită din funcţie după ce a refuzat să semneze un document prin care un primar era împroprietărit ilegal.

În ultimii şapte ani, Elena Gherghle, o femeie ce locuieşte în comuna Răducăneni şi care a lucrat ca funcţionar public la Cadastru, a încercat să îşi recupereze locul de muncă. Femeia a fost destituită în anul 2010 după ce a refuzat să semneze documentele cadastrale prin care fostul primar al localităţii Gorban, Ioan Leonte, solicita punerea în posesie pentru o suprafaţă foarte mare de teren. Tentată chiar şi cu posibilitatea unei mite, Elena Gherghel a refuzat să încalce legea opunându-se împroprietării din cauza lipsei documentelor justificative.

În cele din urmă, Ioan Leonte a atacat în instanţă refuzul Elenei Gherghel de a întocmi actele de intabulare şi a câştigat. A făcut-o însă prin trafic de influenţă, a stabilit justiţia din România, care l-a condamnat recent la trei ani de închisoare cu suspendare pe Leonte.

Potrivit adevarul.ro, în afacere a fost implicat şi un judecător din Iaşi, Radu Tărniceriu, care la acea vreme era chiar preşedintele Tribunalului Iaşi.

Judecătoru Radu Tărniceriu şi un amic de al său, Emanuel Osoianu, ar fi fost cei care au fost de acord să primească 50.000 de euro de la Ioan Leonte pentru a rezolva problema litigiului. Ambii au fost condamnaţi, recent, la fel ca şi Leonte, la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a menţinut sentinţa dată de instanţa de fond. În dosar nu au fost implicaţi efectiv şi judecătorii care au decis punerea în posesie a lui Leonte.