DATE OFICIALE. Cea mai slabă promovabilitate la BAC din ultimii 5 ani

Ministerul încearcă să cosmetizeze nereuşita elevilor de liceu, la examenul pentru Bacalaureat, din acest an. Oferă opiniei publice procente de promovabilitate, raportându-se la numărul celor care s-au prezentat la examen, şi nu al celor înscrişi, aşa cum este normal. Cifrele vorbesc de la sine!

20 iul. 2019, 11:19
DATE OFICIALE. Cea mai slabă promovabilitate la BAC din ultimii 5 ani

Din totalul celor 136.087 candidaţi înscrişi din toate promoţiile, aproximativ 7.000 dintre ei nu s-au prezentat, iar cei care au reuşit să promoveze Bacalaureatul 2019, sunt 89.215 de elevi, scrie spynews.ro. Practic, procentul spune că 63,78% dintre aceştia au terminat cu o medie mai mare de şase.

Citeşte şi Cât a luat după contestaţie un elev notat la BAC cu 5,70. Profesorii au fost pedepsiţi

Ministerul oferise publicităţii un procent de 69,1%, mult mai pompos decât în realitate, deorece au omis cei aproape 7000 de absenţi din acest an, de parcă aceştia n-ar fost în bazele lor de date, sau n-ar fi existat deloc. Numărul celor nu au luat notă de trecere este de aproximativ 40.000 de elevi.

Generaţii de sacrificiu

Dacă rămânem în zona cifrelor, aflăm că această generaţie, care pornea în clasa l, acum 12 ani, cu 230.000 de copii, a suferit o grea şi dureroasă lovitură. Dintre aceştia, doar 89.215 au finalizat cu bine cele 12 clase, printre ei fiind şi elevi din generaţiile trecute. O estimare aproximativă ne demonstrează o realitată sumbră: că doar unul trei copii, care a pornit la drum acum 12 ani, ajunge să-şi ia cu brio Bacalaureatul!
„Fabrica” de miniştri

Cu 17 miniştri în 12 ani, nici nu e de mirare că am ajuns într-o situaţie atât de neagră, fără vreo strategie viabilă, de perspectivă, care se ajute elevii să-şi continue şi eventual să-şi termine cu brio studiile, măcar cele obligatorii.