Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au ajuns la 9 milioane lei. Bolnavii au primit doar piure de cartofi

Datoriile Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva au ajuns la 9 milioane de lei, situație în care, la sfârșitul săptămânii trecute, unii furnizori de alimente au oprit, temporar, aprovizionarea cu carne de pui, iar bolnavii de diabet au primit la masă doar piure de cartofi, a declarat, luni, managerul unității medicale, Adina Pera Ștefănie.

09 oct. 2017, 15:08
Datoriile Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au ajuns la 9 milioane lei. Bolnavii au primit doar piure de cartofi

Ea a precizat că situația a revenit la normal luni, după ce s-a ajuns la o înțelegere cu firma care livra carnea de pui pentru meniurile speciale ale diabeticilor, iar spitalul s-a angajat să achite restanțele în cursul zilei de marți.

„Este vorba de câteva meniuri speciale pentru diabetici pentru care nu era carne de pui. Problema s-a reglat și vom plăti în cursul zilei de marți”, a explicat managerul spitalului.

Potrivit acesteia, datoria de 9 milioane lei se referă la facturile neachitate pentru medicamente și pentru alimente.

Pe de altă parte, conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a verificat luni situația la zi cu care se confruntă SJU Deva, având în vedere faptul că unitatea medicală se află în subordinea administrației județene.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a discutat cu conducerea spitalului pe marginea datoriilor la furnizori și care ar putea împiedica desfășurarea în bune condiții a activității și îngrijirii pacienților.

„Pe această cale, vă aducem la cunoștință faptul că la Spitalul Județean de Urgență Deva nu se va recurge la tăieri de salarii și sporuri, iar bonurile de masă se vor acorda, în continuare. În ceea ce privește problemele apărute în aprovizionarea blocului alimentar, situația s-a stabilizat, astfel încât pacienții vor beneficia, de azi înainte, de mese adecvate. Totodată, pacienții vor primi medicația conform tratamentului prescris de medici”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

CJ Hunedoara a alocat, în acest an, pentru spitalul județean, suma de 6 milioane de lei, urmând ca în situația unei rectificări bugetare pozitive administrația județeană să aloce și alte fonduri, a precizat, la rândul său, managerul unității medicale.

Citeşte şi Tânăr băgat în spital de doi poliţişti. A fost deschisă o anchetă