Datornicii care au credite la IFN pot fi executaţi chiar dacă nu au semnat contractul de împrumut. Decizie ÎCCJ

Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2019 05:54 // Actualizat: Miercuri, 16 Octombrie 2019 06:23 // Sursa: romaniatv.net

Un contract de credit încheiat online cu o instituție financiară nebancară (IFN) este executoriu chiar dacă cel care a primit banii nu a semnat de mână sau electronic documentul, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Foto: rtv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a pronunţat un recurs în interesul legii, menit să dea o direcție clară tuturor instanțelor de judecată care se confruntă cu acest tip de procese. Problema rezolvată de ICCJ e cea a contractelor de împrumut încheiate online cu IFN-urile, care n uau fost semnate de mână (olograf) sau electronic (semnătură electronică extinsă) persoana care a împrumutat banii.

Decizia ICCJ devine obligatorie atât pentru instanțe, cât și pentru IFN-uri și împrumutați, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Datornicii vor putea fi executați silit mai ușor dacă nu-şi mai plătesc datoriile, chiar dacă contractul pe care l-au încheiat online nu este semnat.

Așadar, contractul de credit online nesemnat este considerat direct titlu executoriu, însă numai dacă părțile n-au stabilit că semnătura este un element obligatoriu pentru ca documentul să fie valabil.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
credit ifn executare datornici rambrusare credit semnatura contract imprumut
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit virală pe internet astăzi. Ce i-a cerut elevul învățătoarei a lăsat-o fără cuvinte
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit...
HUFF.RO
HUFF.RO
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H