DAUNE RECORD. Un milion de euro pentru un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident

Justiția dă despăgubiri din ce în ce mai mari victimelor accidentelor, după practica judiciară americană. Un tânăr de 24 de ani a obţinut o sumă imensă din partea unei firme de asigurări. Tudor Gall a fost victima unui accident rutier care a avut loc în aprilie 2015. Este una dintre cele mai mari sume stabilite drept despăgubire de judecătorii din România.

07 dec. 2016, 07:19
DAUNE RECORD. Un milion de euro pentru un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident

Un tânăr care a rămas paralizat în urma unui accident rutier care a avut loc anul trecut a obţinut în instanţă un milion de euro daune morale de la o companie de asigurări. Sentinţa dată de magistraţii ieşeni nu este însă definitivă. Tudor Gall (24 de ani) a fost victima unui accident rutier petrecut în judeţul Vaslui şi produs de verişoara sa, Patricia. Tânăra a scăpat însă de dosarul penal pentru că victimele nu au depus plângere, scrie 7est.ro.

Magistraţii Tribunalului Iaşi au obligat, în urmă cu câteva zile, SC Carpatica Asig S.A să-i plătească lui Tudor Gall 4.443.400 lei daune morale, echivalentul sumei de 1 milion de euro, la cursul BNR din 11 noiembrie 2015. Asiguratorul mai trebuie să-i plătească reclamantului şi suma de 160.400 de lei, drept daune materiale. De asemenea, instanţa a obligat compania de asigurări să-i achite tânărului şi 1.250 de lei lunar „cu titlu de cheltuieli cu asistentul personal, pe toată perioada încadrării în grad de handicap”.

„Obligă pârâta să plătească reclamantului penalităţi de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere, calculate la suma de 4.603.800,68 lei, începând cu data de 15 august 2015 (data expirării termenului legal de soluţionare a cererii reclamantului) şi până la plata efectivă a despăgubirilor”, se mai arată în minuta deciziei din 2 iunie a Tribunalului.

În ciuda dramei pe care a trăit-o, Tudor Gall se prezintă drept o persoană sociabilă şi veselă pe conturile de socializare.

ccidentul în urma căruia Tudor Gall a fost grav rănit a avut loc în 8 aprilie 2015, în timp ce acesta mergea, împreună cu verişoara lui, Patricia Gall şi doi studenţi străini, originari din Franţa, respectiv Turcia, spre Iaşi. În apropierea localităţii Crasna din judeţul Vaslui, tânăra, care conducea un autoturism Jaguar, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat de mai multe ori. În urma accidentului, Tudor Gall s-a ales cu o fractură de coloană vertebrală, fiind transferat la un spital din Iaşi, perioada de recuperare având loc la o clinică din Italia. Cetăţeanul francez a fost diagnosticat cu fractură la umăr, iar cel turc şi Patricia Gall cu politraumatisme.

În ziua respectivă, anchetatorii au început urmărirea penală in rem – cu privire la faptă – pentru vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi Un criminal va primi daune uriaşe de la stat pentru că nu a fost lăsat să participe la înmormântarea mamei