David Bowie, plâns de întreaga lume. David Cameron: Am crescut ascultând geniul David Bowie

Moartea legendarului cântăreț și muzician britanic David Bowie, care a pierdut lupta cu cancerul, duminică, la vârsta de 69 de ani, după o carieră excepțională de mai multe decenii, a așternut doliul peste lumea muzicii.

11 ian. 2016, 10:36
David Bowie, plâns de întreaga lume. David Cameron: Am crescut ascultând geniul David Bowie

David Bowie a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai timpului sau, reinventându-se în mod constant, atât la nivel personal cât și muzical, de la hippiotul din anii ’60 din „Space Oddity” la rockerul sentimental de mai târziu, scrie BBC. Spre deosebire de alți artiști și trupe, David Bowie a părut într-o revoluție permanentă, sfidând orice etichetă. Muzică, moda și sexualitatea au fost teme cu care Bowie s-a jucat, impunându-se ca un adevărat cameleon artistic.

David Bowie a murit în pace astăzi înconjurat de familia sa după o luptă curajoasă de 18 luni cu cancerul. În timp ce mulți dintre voi ne vor fi alături în această pierdere, vă rugăm să respectați intimitatea familiei în această perioadă de durere„, se spune în mesajul de pe contul de Twitter care anunță decesul său.

Moartea lui David Bowie survine la două zile după ce muzicianul își lansase ultimul album, „Blackstar”, în aceeași zi în care împlinea 69 de ani. În acest album, artistul, decis în continuare să surprindă, s-a lăsat sedus de influențe de jazz.

Citeşte şi Fiul lui David Bowie, imagine emoţionantă cu tatăl său, după moartea artistului

Omagiile au început să curgă luni dimineața pe rețelele sociale, din partea fanilor, lumii muzicale sau a diverselor personalități.

Am crescut ascultând și uitându-mă la geniul pop David Bowie. El știa mai bine decât oricine să se reinventeze (…) O mare pierdere„, a declarat prim-ministrul britanic, David Cameron, pe contul său Twitter.

David Bowie a fost una dintre principalele mele surse de inspirație, (a fost) atât de curajos și de creativ, ne-a oferit magie pentru o viață„, a scris și rapper-ul Kanye West.

Citeşte şi David Bowie a murit. Legendarul artist îşi lansase vineri ultimul album

Născut David Robert Jones la 8 ianuarie 1947 într-o familie modestă din Brixton, un cartier popular din sudul Londrei, David Bowie a părăsit școala din adolescență și a devenit celebru în 1969 cu „Space Oddity”, o baladă devenită azi mitică despre Major Tom, un astronaut care s-a pierdut în spațiu.

Vinerea trecută David Bowie şi-a lansat ultimul său album, „darul său de despărţire pentru lumea întreagă”, după cum afirmă producătorul Tony Visconti.