David Cameron: Nimic nu este cu adevărat imposibil dacă îţi pui mintea la contribuţie

David Cameron a participat la ultima sesiune de întrebări și răspunsuri a Legislativului de la Londra în calitate de premier.

14 iul. 2016, 16:44
David Cameron: Nimic nu este cu adevărat imposibil dacă îţi pui mintea la contribuţie

La sfârșitul ședinței, fostul premier britanic a fost aplaudat de colegii săi. „Poți realiza o mulțime de lucruri în politică, poți face să se întâmple o mulțime de lucruri. Nimic nu este cu adevărat imposibil dacă îți pui mintea la contribuție„, a declarat David Cameron în fața Legislativului.

În timpul şedinţei, Cameron a glumit şi a stat de vorbă cu mai mulţi parlamentari, precum şi cu liderul laburiştilor Jeremy Corbyn. La sfârşitul şedinţei, după ce şi-a ţinut cuvântarea de rămas bun, Cameron a fost ovaţionat de parlamentari.

David Cameron a demisionat oficial miercuri. Vorbind despre femeile din politică, fostul premier s-a exprimat cu subânţeles, afirmând că, atunci „când vine vorba despre femei prim-miniştrii, sunt încântat că pot să spun că a fost 2 la 0” – făcând astfel aluzie la faptul că May este cea de-a doua femeie care ajunge prim-ministru al Marii Britanii, după Margaret Thatcher – şi că „nu a fost vorba despre un autobuz roz de campanie”, referindu-se la fostul deputat laburist Harriet Harman care a lansat autobuzul roz de campanie.

Dealtfel, întregul discurs de adio al fostului premier a avut o notă veselă şi destinsă, iar Cameron a dat dovadă de mult simţ al umorului, părăsindu-şi funcţia cu zâmbetul pe buze. Înainte de organizarea referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, Cameron promisese că îşi va da demisia dacă răspunsul va fi „DA!”.