David Cameron: NATO condamnă unanim „actele barbare” ale Statului Islamic

Ţările membre ale NATO 'condamnă unanim actele barbare şi josnice' ale Statului Islamic, a declarat vineri premierul britanic David Cameron în deschiderea celei de-a doua zile a summitului Alianţei de la Newport, în Ţara Galilor.

05 sept. 2014, 11:18
David Cameron: NATO condamnă unanim „actele barbare” ale Statului Islamic

‘Ameninţările acestor terorişti nu vor face decât să întărească determinarea noastră de a apăra valorile noastre şi de a învinge’ Statul Islamic, a adăugat Cameron, citat de AFP.

Lupta împotriva Statului Islamic, grupare responsabilă de multiple execuţii în Irak şi Siria şi care a revendicat uciderea a doi jurnalişti americani şi ameninţă cu execuţia un cetăţean britanic, constituie unul din subiectele incluse pe agenda de lucru a summitului de la Newport.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, declara joi că Alianţa Nord-Atlantică va fi pregătită să analizeze ‘serios’ orice solicitare de ajutor din partea Irakului în lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic (SI), în cazul în care guvernul de la Bagdad va face un astfel de demers.

SUA încearcă să mobilizeze o coaliţie împotriva Statului Islamic, în timp ce Marea Britanie nu a exclus participarea la atacurile aeriene americane din Irak.