David Popovici, gest demn de un băiat de aur! Sportivul și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

David Popovici uimește România din nou! Băiatul de aur al natației românești și-a donat una dintre cele mai importante medalii din cariera sa de până acum, copiilor cu afecțiuni oncologice.

03 mai 2023, 13:05
David Popovici, gest demn de un băiat de aur! Sportivul și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer
David Popovici, gest demn de un băiat de aur! Sportivul și-a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

David Popovici, gest demn de un băiat de aur! David Popovici și-a donat medalia de aur obţinută la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin pentru a susține programul #SperanţaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranţei.

Citește și David Popovici este de neoprit! Băiatul de aur al natației din România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, la 100 de m liber

David Popovici, gest demn de un băiat de aur!

Medalia obținută de David Popovici la Budapesta este primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. Valoroasa distincție a fost topită şi în aceste momente este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, ce vor fi oferite copiilor care au învins cancerul.

“Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranţa să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieţii, menţinerea sănătăţii. Copiii diagnosticaţi cu cancer au nevoie de susţinerea noastră. Talentele pe care le au, ambiţiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiţi să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei nişte oameni extraordinari. Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută aceşti copii, vă invit pe voi toţi să donaţi puţin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeţi-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o şansă mare de supravieţuire pentru aceşti copii”, a declarat David Popovici.

Din păcate, în fiecare zi un copil este diagnosticat cu cancer în România. Această boală nemiloasă aruncă zilnic o familie într-o luptă grea pentru viață. În sprijinul acestor copii și a familiilor lor, a luat naștere #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare pentru copii care au fost diagnosticați cu cancer.

”În fiecare zi un copil din România este diagnosticat cu cancer. În fiecare zi o familie din România intră în bătălie cu această nemiloasă boală. Din păcate, nu putem lupta noi cu această boală, însă putem oferi puţin din timpul nostru pentru a face mai cunoscut programul #SperantaNuMoareDeCancer, un program gratuit de testare genetică lansat de MedLife pentru copiii recent diagnosticati cu cancer în vederea îmbunătăţirii succesului terapeutic. David este un exemplu pentru noi în atât de multe privinţe, iar lecţia generozităţii este încă ceva valoros din care avem de învăţat. Mulţumim, David, din inimă pentru gestul tău menit să aducă speranţă acolo unde este mai mare nevoie de ea! Mulţumim şi vouă, tuturor, pentru sprijinul acordat în a face cunoscut acest program. Împreună putem face diferenţa”, a declarat Ina Ilie, Director de Comunicare în cadrul MedLife Group.

 

Citește și David Popovici, spectaculos la CN de nataţie: A câştigat a patra medalie de aur: „Vom ajunge acolo unde trebuie”