David Popovici, în finală la 100 m liber la Tokyo! Românul, al cincilea timp în semifinale

David Popovici s-a calificat, miercuri dimineaţă, în finala probei de 100 m liber a concursului de înot de la JO 2020.

28 iul. 2021, 04:48
David Popovici, în finală la 100 m liber la Tokyo! Românul, al cincilea timp în semifinale

David Popovici, în finală la 100 m liber la Tokyo! David Popovici a obținut al patrulea timp în prima semifinală la 100 m liber cu timpul 47.72. Timpul românului a fost mai bun față de cel din serii, 48.03. După a doua semifinală, David Popovici a prins locul în finală, cu al cincilea timp!

David Popovici, în finală la 100 m liber la Tokyo

„Am îndrăznit să visez la o medalie, dar nu acesta a fost scopul pentru care am venit aici. N-aș putea să fiu mai satisfăcut. Faptul că am fost atât de aproape de medalie îmi demonstrează că voi avea un viitor strălucit” , a declarat David Popovici după ce a terminat pe locul 4 în proba de 200 m liber, la doau două sutimi de secundă de medalia de bronz.

David Popovici, geneza miraculoasă a unui campion. Copilul cu disciplină de fier, dintr-un sistem sărăcit ajunge o bestie a înotului: „Mâncam de pe jos, aduceam gândaci prin casă”

David Popovici, în vârstă de doar 16 ani, se află la prima participare la Jocurile Olimpice și a fost la doar un pas de a obține medalia de bronz la Tokyo. Românul a terminat primul sub linia podiumului la 200 de metri liber.