David Popovici, locul 4 în finala la 100m liber la CM în bazin scurt de la Melbourne. Românul a bătut două recorduri VIDEO

David Popovici a terminat pe locul 4 finala la 100m liber, la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, la doar câteva momente după ce se calificase ţi în finala probei de 400m.

15 dec. 2022, 11:22
David Popovici, locul 4 în finala la 100m liber la CM în bazin scurt de la Melbourne. Românul a bătut două recorduri VIDEO

David Popovici, locul 4 în finala la 100m liber la CM în bazin scurt de la Melbourne. Românul a început cursa pe culoarul doi, cu care nu e obișnuit, n-a avut parte de un start bun, a stat mult timp pe 7 și a încheiat pe finala pe locul 4, cu un timp de 45,64 secunde. Kyle Chalmers, favoritul probei, a câștigat medalia de aur (45,16 secunde), urmat de Maxime Grousset (Franța) – 45,41 secunde şi Alessandro Miressi (Italia) – 45,57 secunde. Chiar şi aşa, David Popovici a bifat un nou record mondial de juniori, dar și un nou record national de seniori.

Citeşte şi: Motivul pentru care ungurii sunt șocați că David Popovici vine din România. Ce au putut să scrie despre adolescentul-fenomen

Înainte de finală, s-a vorbit mult despre duelul dintre românul David Popovici, 18 ani, și australianul Kyle Chalmers, 24 de ani, scrie GSP. Ian Thorpe a preconizat că adolescentul îl va învinge pe rivalul său mult mai experimentat. „Va fi foarte strâns! Știm cum înoată Kyle, va fi primul duel între cei doi de când David a devenit cel mai rapid în această probă în bazin olimpic”, a spus cvintuplul campion olimpic care comentează această întrecere pentru o televiziune.

Citeşte şi: Michael Phelps, cuvinte de laudă pentru David Popovici: „E singura persoană de pe planetă care poate face asta”

David Popovici a menţionat în toate declarațiile sale că întrecerile în bazin de 25m nu sunt favoritele sale și că încearcă să acumuleze cât mai multă experiență.