David Popovici, medalie de bronz în finala de la 100 metri liber la Campionatele Europene

David Popovici s-a clasat pe locul trei în finala de la 100 metri liber la Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni. Robert Badea s-a clasat pe locul 5 la 400 metri mixt.

10 dec. 2023, 19:20
David Popovici, medalie de bronz în finala de la 100 metri liber la Campionatele Europene

UPDATE: David Popovici a declarat, duminică, după ce a câştigat medalia de bronz la Europenele de înot în bazin scurt, la 100 m liber, că acest rezultat este cel mai bun pe care l-a putut obţine şi că în continuare sportivii care au urcat pe primele două trepte ale podiumului sunt mai buni decât el.

“Au fost multe valuri, dar a fost frumos. E tot ceea ce s-a putut astăzi. În continuare italianul ş francezul sunt mai buni decât mine. Din fericire mai sunt o mulţime de concursuri şi abia aştept să fiu acolo în faţa lor, când va veni vremea. Sunt bucuros că am reuşit să termin cu o medalie. A fost o provocare foarte bună. Am învăţat să fac faţă mai bine stresului şi oboselii. Le mulţumec organizatorilor, am dormit ca un bebeluş după reuniunea de aseară”, a spus Popovici.

“A fost un public foarte bun, pe care mi-l doresc la fiecare competiţie”, a adăugat el. Referitor la faptul că pentru el va urma sesiunea de examene la facultate, Popovici a spus: “Trebuie să mă pun cu burta pe carte. Sesiunile o să-mi spună dacă mă descurc sau nu”.

David Popovici a avut şi un mesaj pentru copii: “Faceţi sport, faceţi ce vă place şi încercaţi să vă scrieţi povestea proin sport. Eu asta încerc să fac”.

DIGI SPORT ONLINE CFR CLUJ – FCSB LIVE VIDEO STREAM. Gigi Becali: „Cu ei ne batem la titlu” Surprize în ECHIPELE DE START

David Popovici a câștigat medalia de bronz în finala de la 100 metri liber la Campionatele Europene. David Popovici a pornit cu șanse mici în final, de pe culoarul 7. Înotătorul român a recuperat mult după ultima înoarcere de bazin, urcând spectaculos de pe locul 7 pe 3.

Popovici, care înainte de ultima lungime de bazin era pe locul 7, a încheiat proba cu timpul 46.05.

Medalia de aur i-a revenit francezului Maxime Groussei (45.46), iar pe doi s-a clasat italianul Alessandro Miressi (45.51).

Citește și: Grupă norocoasă pentru România la Euro 2024. Tricolorii vor întâlni Belgia, Slovacia şi una dintre Israel, Islanda, Bosnia şi Ucraina

 

David Popovici, la un pas de podium în finala de 200 m liber

David Popovici s-a clasat, sâmbătă, pe locul patru în proba de 200 m liber la Campionatul European de înot în bazin scurt, competiţie găzduită de Otopeni. Popovici a fost cronometrat cu timpul 1:41.52.

Pe primul loc a terminat britanicul Matthew Richards (1:41.01), pe doi s-a clasat tot un britanic, James Guy (1:41.12), iar pe trei s-a clasat Danas Rapsys din Lituania (1:41.15).