David Popovici scrie istorie la Mondiale! S-a calificat şi în finala probei de 100 metri liber, cu cel mai bun timp

Înotătorul David Popovici, campion mondial în proba de 200 metri liber, a reuşit o nouă performanţă de exepţie, calificându-se marţi în finala probei de 100 metri liber, care va avea loc miercuri seara.

21 iun. 2022, 19:36

Ziua şi recordul pentru David Popovici! La doar 24 de ore după ce a devenit primul român campion mondial într-o probă masculină a înotului, sportivul nostru a mai făcut un pas uriaş spre o medalie, reuşind calificarea în finala probei regină a nataţiei, cea de 100 de metri. El a reuşit cel mai bun timp al semifinalelor, 47,13 secunde, record mondial de juniori. Timpul lui Popovici a fost cu aproape 4 zecimi mai bun decât al celui de-al doilea înotător, francezul Maxime Grousset.

De remarcat că în acest concurs Caeleb Dressel, campionul olimpic al probei de 100 de metri liber, nu a mai concurat în semifinale, din motive medicale. Acesta era marele rival al lui David Popovici, calificat cu al doilea timp.

Decizia retragerii a fost luată de staff-ul Statelor Unite împreună cu Caeleb, antrenorul lui și echipa medicală. Hotărârea vine pe fondul unor probleme medicale. Încă nu știm dacă va putea concura în probele următoare”, se arată în comunicatul echipei americane.

Supranumit deja Golden Boy de experţii internaţionali, David Popovici, care va împlini 18 ani în luna septembrie, se anunţă deja unul dintre cei mai mari înotări ai generaţiei sale, într-o probă în care au strălucit şi au făcut istorie legende ca Michael Phelps, Ian Thorpe sau Pieter van den Hoogenband.

Citeşte şi Eduard Novak a scos formularea „toate inimile României” din mesajul în maghiară transmis lui David Popovici. Prima explicaţie

Anterior, Popovici se calificase în semifinalele probei de 100 m liber de la CM de Nataţie cu cel mai bun timp din serii, 47 sec 60/100.

Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

Citeşte şi David Popovici, Aquaman în presa străină: „Parcă ar fi venit dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”