David Popovici și asumărea „eșecului” cu maturitate: „Avem timp, răbdare şi pasiune. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoţi ceva din asta”

David Popovici a făcut primele declarații după ce a ratat calificarea în finala de 50 m liber. Înotătorul a recunocut că este mai bun pe distanțe lungi și că trebuie învețe să-și controleze ritmul ți viteza.

30 iul. 2021, 16:17
David Popovici și asumărea „eșecului” cu maturitate: „Avem timp, răbdare şi pasiune. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoţi ceva din asta”

David Popovici

, adolescentul minune de 16 ani, de la Jocurile Olimpice, dă dovadă de maturitate după ce ratat calificarea în finala de 50 de m liber. Sportivul recunoaște că deși este mai bun la întotul pe distanțe lungi, are nevoie să mai lucreze la controlul vitezei și la modul în care își dozează efortul.

De asemenea Popovici a mai menționat că are nevoie să-și îmbunătățească startul. Înotătorul a afirmat că în ciuda faptului că nu a simțit oboseala și presiunea, aceste elemente negative l-au afectat.

David Popovici s-a declarat recunoscător pentru întreaga experiență de la aceste Jocuri Olimpice, sportivul va continua să muncească cu pasiune și răbdare deoarece are planuri mari la următoarea Olimpiadă.

„E puţin diferit, e un alt stil de înot. Trebuie să te antrenezi la alte chestii, să fii mai bun la alte chestii. Momentan, sunt mai bun la înotul puţin mai lung şi mai de anduranţă. Dar o să fiu mai bun şi la 50. Explozia e una dintre calităţile principale pe care trebuie să le ai în proba de 50 metri, dar cred că cel mai important e să menţii viteză şi să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini tare, ca un câine turbat, dacă nu scoţi ceva din asta.  Cred că eram obosit, dar nu mi-am dat seama. Nu am simţit, creierul meu nu a înregistrat asta. Poate s-au simţit oboseala şi presiunea. Eu m-am simţit bine, dar îşi spun şi ele cuvântul. Rămân cu extrem de multă experienţă şi cu, probabil, cel mai frumos concurs la care am fost. Aştept cu nerăbdare următoarele Jocuri şi nu numai. Dar eu şi antrenorii aveam planuri măreţe. Eu şi antrenorii mei vrem să revoluţionăm înotul. Avem timp, răbdare şi pasiune. Dar mă opresc aici. După vorbe trebuie să demonstrezi treaba asta”, a declarat Popovici pentru gsp.ro.

David Popovici, fenomenul înotului românesc, locul 7 în finala de la 100 metri liber de la Tokyo

David Popovici (16 ani) s-a situat pe locul 7 în finala probei de 100 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Sportivul român a reușit o performanță remarcabilă, el a reușit să intre în finală în ambele probe la care a concurat: 100 și 200 de metri.

Titlul olimpic i-a revenit americanului Caeleb Dressel, cu record olimpic (47.02), acesta fiind urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) şi de rusul Kliment Kolsenikov (47.44).

David Popovici e înscris și la proba de 50 de metri.

„Am îndrăznit să visez la o medalie, dar nu acesta a fost scopul pentru care am venit aici. N-aș putea să fiu mai satisfăcut. Faptul că am fost atât de aproape de medalie îmi demonstrează că voi avea un viitor strălucit” , a declarat David Popovici, după ce a intrat în semifinale la proba de 100 de metri.

La proba de 200 de metri, David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României. David a încheiat cursa cu timpul de 1.44.68.

Atitudinea lui de la Tokyo a demonstrat mentalitatea de învingător și psihicul puternic, care i-au ghidat pașii până la acest nivel colosal de performanță.