DD: Dacă Băsescu îl numeşte pe Ponta premier, trebuie să îşi dea DEMISIA DE ONOARE

Preşedintele Traian Băsescu a avut, luni, consultări cu liderii partidelor parlamentare privind desemnarea candidatului pentru postul de prim-ministru. La finalul consultărilor, Dan Diaconescu a declarat la România TV că dacă Traian Băsescu îl desemnează pe Victor Ponta premier, ar trebui să îşi dea demisia de onoare din funcţia de şef al statului.

17 dec. 2012, 10:28
DD: Dacă Băsescu îl numeşte pe Ponta premier, trebuie să îşi dea DEMISIA DE ONOARE

„Cu toţii am înţeles că domnul preşedinte Băsescu vrea să numească un pisicuţ în fruntea Guvernului. Atunci a fost foarte complicat să ne opunem USL, având această majoritate în urma alegerilor. Domnul preşedinte, atâta timp cât îl va numi pe cel care i-a dat o lovitura de stat, aşa cum l-a numit pe Victor Ponta, are o singură şansă, a unei demisii de onoare din funcţia de preşedinte şi organizarea unor alegeri anticipate pentru cea mai înaltă funcţie în stat„, a spus Dan Diaconescu.

Dacă Traian Băsescu îl numeşte premier pe mitomanul, pe plagiatorul, aşa cum îl numea în ultimele luni pe Ponta, trebuie să îi chemăm pe cei de la Cartea Recordurilor să observe cum un om din România, înainte de Crăciun, a înghiţit un porc. Este vorba de Traian Băsescu care va înghiţi un porc. Domnia sa a spus că a înghiţit broaşte, dar că porci nu poate”, a mai completat DD.

Victor Ponta a fost desemnat pentru funcţia de prim-ministru. La nici două ore de la încheierea consultărilor de la Cotroceni, Preşedinţia a anunţat că Ponta a fost nominalizat pentru un nou mandat în fruntea Executivului. În acest sens, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Victor Ponta este desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.