Unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost paznic al Statului Islamic în Siria

Najim Laachraoui, unul dintre cei doi jihadiști care s-au aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles la 22 martie, a fost identificat de mai mulți foști ostatici francezi ținuți închiși în Siria, în 2013 și 2014, drept unul dintre gardienii Statului Islamic.

22 apr. 2016, 12:48
Unul dintre atacatorii de la Bruxelles a fost paznic al Statului Islamic în Siria

Patru jurnaliști francezi — Didier François, Pierre Torres, Edouard Elias și Nicolas Hénin — au afirmat că unul dintre gardienii care l-au păzit era numit Abou Idriss, au dezvăluit vineri surse apropiate anchetei, potrivit AFP.

„Nicolas Hénin l-a identificat oficial” pe acest Abou Idriss ca fiind Najim Laachraoui, a confirmat avocatul său, Marie-Laure Ingouf, după informații dezvăluite de publicațiile Journal du dimanche și Le Parisien.

Informaţia vine la o zi după ce despre acelaşi Najim Laachraoui s-a aflat că a lucrat timp de cinci ani pe aeroportul din Bruxelles, ca angajat temporar. Anterior, fusese angajat de două ori pe timpul verii şi la Parlamentul European, în 2009 și 2010, „pentru o firmă de curățenie”.

În vârstă de 24 de ani, Najim Laachraoui, licențiat în electronică, este considerat artizanul atacurilor de la aeroportul și metroul din Bruxelles (32 de morți) și de la Paris din luna noiembrie (130 de morți).

Urme ale ADN-ului său au fost găsite pe material exploziv în sala de concerte Bataclan de la Paris și la Stade de France, precum și într-un apartament din comuna Schaerbeek din regiunea Bruxelles unde au fost confecționate centurile cu explozivi utilizate de teroriștii kamikaze, ceea ce îl pune în legătură şi cu atacurile de la PAris, din noiembrie 2015. 

Citeşte şi: Unul dintre teroriştii de la Bruxelles a fost angajat al aeroportului. El are legătură cu atentatele de la Paris