De anul acesta porcii se vor tăia doar cu medicul veterinar în curte. Ţăranii sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor VIDEO

Publicat: Joi, 14 Noiembrie 2019 11:04 // Actualizat: Joi, 14 Noiembrie 2019 11:21 // Sursa: romaniatv.net

Porcii din gospodării vor fi tăiaţi de acum înainte doar în prezenţa unui medic veterinar. Decizia vine după un un ordin trimis de Direcţiile Sanitar Veterincare către toate primăriile din ţară. Practic, oamenii care cresc porci în gospodării vor avea nevoie nevoie de aviz de la veterinar pentru sacrificarea animalelor.

Țăranii spun că decizia este una absurdă mai ales ca nici nu există medici suficienţi pentru a fi pusă în practică. Spre exemplu, conform unor reportaje România TV, în satele din Mehedinţi ţăranii n-au primit deloc bine vestea că îşi vor mai putea tăia porcii doar în prezenţa unui medic veterinar. Oamenii spun că din cauza acestor restricţii românii vor fi nevoţi să cumpere carne din import.

Informarea a fost trimisa de Direcţiile Sanitare Veterinare judetene către toate primăriile din ţara. Practic, cei care vor să-şi taie porcul de Sărbători sunt obligaţi să anunțe un medic veterinar şi să primească aprobare de la acesta. Ulterior, un medic sau un asistent veterinar ar trebui să supravegheze tăierea porcului. Oamenii spun însă că nu există medici suficienţi.

Cei care nu se vor conforma şi vor taia porcul fara sa anunte veterinarii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

Reacţia oamenilor, în reportajul România TV de mai jos:

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H