De câte ori pe săptămână vor femeile să facă sex? O singură dată nu este de ajuns pentru o relaţie fericită

Sexualitatea femeilor este la fel de pronunţată ca a bărbaţilor, dar, în ciuda acestui fapt, încă există clişeul că bărbaţii îşi doresc să facă sex mult mai des decât reprezentantele sexului frumos. Care este de fapt adevărul despre acest aspect al sexualităţii femeilor? 

14 feb. 2017, 11:51
De câte ori pe săptămână vor femeile să facă sex? O singură dată nu este de ajuns pentru o relaţie fericită

Un sondaj realizat de aplicaţia pentru monitorizarea fertilităţii Kindara, realizat pe un eşantion de 500 de femei cu vârste între 18 şi 65 de ani, a arătat cât de important este sexul pentru femei. Deloc surprinzător, reprezentantele sexului frumos acordă mare importanţă acestui capitol într-o relaţie, multe din ele declarând că ar vrea să aibă parte mai des de sex. Un procent de 89,2% din acestea consideră că sexul este foarte important pentru o relaţie fericită. Potrivit rezultatelor, femeile îşi doresc cel puţin la fel de mult ca şi bărbaţii să îşi satisfacă poftele erotice, 53,2% din intervievate menţionând că şi-ar dori să facă sex mai des decât fac în mod obişnuit. De fapt, mai puţin de jumătate din femei, 46,8%, sunt mulţumite de frecvenţa cu care întreţin relaţii intime cu partenerul de cuplu.    Mai mult decât atât, 60,8% din femei şi-ar dori să facă sex de trei, până la cinci ori pe săptămână, în timp ce 10,2% din intervievate au declarat că şi-ar dori să facă sex chiar şi de opt ori în decursul a şapte zile.

Statisticile au mai arătat că deşi preludiul este necesar pentru doamne, o conexiune emoţională puternică este mult mai importantă, 53,2% din acestea fiind de părere că o astfel de legătură este esenţială pentru o partidă de sex grozavă. Pe de altă parte, 23,6% cred că preludiul este factorul decisiv când vine vorba de calitatea amorului, în timp ce 10,4% au notat că, de fapt, comunicarea este cea mai importantă.    Deşi orgasmul feminin este încă, pentru unii, o enigmă, sondajul Kindara arată că 72,6% din reprezentantele sexului frumos au cel puţin un orgasm în timpul unei partide de sex, 10,2% din femei au orgasme multiple, iar 23% din acestea au declarat că au orgasm „destul de des”. „Piedica” din calea punctului culminant al plăcerii este stresul, care afectează viaţa sexuală a 39,2% din femei, potrivit sondajului. O altă cauză este lipsa de sincornizare cu partenerul, pentru 28% din intervievate, alături de libidoul scăzut în cazul a 20,2% din femei şi problemele legate de propria imagine, conform declaraţiilor a 20% din acestea.