De ce a făcut Cristi Borcea închisoare. Anunţul făcut de fostul finanţator al lui Dinamo

Cristi Borcea a stat după gratii timp de patru ani după ce a fost condamnat în 'Dosarul Transferurilor'. Acesta a fost condamnat la închisoare în martie 2014, pentru 'Dosarul Transferurilor' și eliberat după patru ani, însă a fost condamnat la încă 5 ani de închisoare în 'Dosarul Retrocedărilor' și a fost eliberat definitiv nouă luni mai tărziu.

19 ian. 2021, 23:26
De ce a făcut Cristi Borcea închisoare. Anunţul făcut de fostul finanţator al lui Dinamo

De ce a făcut Cristi Borcea închisoare. Cristi Borcea, ultimul personaj rămas la închisoare din lotul condamnat în Dosarul Transferurilor în 2014, a fost eliberat condiționat pe 2 iulie 2018, după patru ani și aproape 4 luni de la primirea condamnării de 6 ani și 4 luni, primite alături de Ioan şi Victor Becali, George Copos, Gică Popescu, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu. În acest dosar, toţi ceilalţi au fost eliberaţi condiţionat, iar Jean Pădureanu a decedat după ce a ieşit din penitenciar.

De ce a făcut Cristi Borcea închisoare. Anunţul făcut de fostul finanţator al lui Dinamo

Borcea a discutat despre „adevăratul motiv” pentru care a fost condamnat la închisoare. Acesta spune că totul ar fi fost o lovitură de imagine dată de România în fotbal.

„Am făcut închisoare pentru că am făcut parte din lot. Toţi jucătorii care s-au transferat au fost supuşi unui raport al UEFA unde a fost profit de 2.500%. Nu au fost condamnări în fotbal, noi am vrut să dăm un exemplu. Monica Macovei s-a dus în faţa Europei şi a spus asta. Toate transferulile s-a făcut cu acordul consiliului de administraţie. Eu la un transfer strângeam toate semnăturile.

Toţi jucătorii au fost vânduţi de 3-4 ori. Dau exemplu: Mitea l-a adus Giovanni, era junior, i-am dat 2.000 de euro. Din vară, trebuia să îi dau 30.000 de euro. L-a luat, la dus la Ajax, i-au dat comision de factură de 710 mii. L-am luat pe Mitea pe 250.000 de euro pe an, după o jumătate de an i-am dat eu 300.000 de euro să plece liber. Din tot lotul doar noi am fost trimişi.

Eu nu am fost regele închisorii, am fost ca orice alt deţinut, dar datorită notorietăţii am avut avantaje, dar şi dezavanaje. Nu am avut niciodată cameră de hotel, bandă, bicicletă. Nu a fost nimic din ceea ce s-a zis din presă. Eu am avut probleme cu somnul.”, a spus fostul finanţator al Dinamo, la Kanal D.

Citeşte şi: Cristi Borcea, dezvăluire-bombă despre intoxicarea cu mercur: Iau tratament şi acum. Sunt sigur că una pe care am făcut-o să sufere mi-a făcut asta!


loading...