De ce a fost atacată de rechini românca moartă duminică, în Egipt. De vină este neglijenţa oamenilor, spun specialiştii

Atacurile rechinilor asupra turiștilor din stațiunile egiptene sunt rare, dar totuşi două dintre ele s-au întâmplat în weekend, inclusiv o româncă pierzându-şi viaţa.

03 iul. 2022, 22:31
De ce a fost atacată de rechini românca moartă duminică, în Egipt. De vină este neglijenţa oamenilor, spun specialiştii

Navele care trec prin Marea Roșie sunt de vină pentru acest lucru, aruncând deșeuri organice peste bord. Motivele comportamentului agresiv al prădătorilor au fost explicate de vicepreședintele Alianței Agențiilor de Turism din Rusia, Alexan Mkrtchyan, un bun cunoscător al zonei, în condiţiile în care turiştii ruşi reprezintă majoritatea în Egipt.

Există o problemă în Marea Roșie, pentru că aceasta este singura cale de ieșire din Australia și Noua Zeelandă către Europa prin Canalul Suez. Când de acolo sunt aduse carcase de oi, frigiderele se strică adesea din cauza căldurii. Căpitanii sunt nevoiți să arunce aceste cadavre în mare.

Oile nu sunt hrană pentru rechini în habitatul lor natural, deoarece nu se găsesc în mare. Ei primesc un festin cât se poate de gratuit, se obișnuiesc cu această carne și sunt atrași mai aproape de coastă, unde oamenii înoată”, a explicat specialistul.

Citeşte şi O româncă a fost sfâşiată de un rechin în staţiunea Hurghada din Egipt. Toate activităţile din zonă au fost suspendate. FOTO şi VIDEO

Ultima dată când rechinii au atacat oameni în Egipt a fost în 2020. Atunci, un băiat ucrainean și-a pierdut piciorul, iar un băiat egiptean și-a pierdut brațul.

De asemenea, în 2010, un turist european a fost ucis și mai multe persoane au fost rănite în apropiere de Sharm el-Sheikh, în Peninsula Sinai.

Autoritățile egiptene au închis plaja din Sahl Hasheesh timp de trei zile. Un grup de lucru a fost format pentru a investiga incidentul, iar guvernatorul provincial Amr Hanafi a interzis orice activitate umană în zonă. Potrivit lui Alexan Mkrtchyan, măsurile ar trebui să fie mai dure. „Acesta nu este primul și, din păcate, nici ultimul caz de atacuri de rechini asupra oamenilor. Dacă acum autoritățile egiptene monitorizează în mod competent coasta, interzic înotul cel puțin o săptămână și nu trei zile și extind regiunea interzisă de la Safaga la Hurghada, atunci într-o săptămână rechinii, realizând că sărbătoarea s-a încheiat, vor pleca. spre marea deschisă„, a mai spus specialistul.

Citeşte şi Plajele de la Marea Roşie, închise după o tragedie de proporţii. O femeie a fost ucisă de un rechin într-o staţiune din Egipt preferată de români