De ce a fost chemat ministrul Muncii la Cotroceni: „Preşedintele a vrut să afle cum m-am acomodat” VIDEO

Ministrul Muncii, Claudia-Ana Costea, a fost chemată, vineri, la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. Ministrul se afla în Parlament, unde se discuta bugetul în Comisii, iar invitaţia şefului statului i-a nemulţumit pe unii parlamentari. Duminică, ministrul Costea a explicat jurnaliştilor de ce a fost chemată la Cotroceni.

13 dec. 2015, 19:12
De ce a fost chemat ministrul Muncii la Cotroceni: „Preşedintele a vrut să afle cum m-am acomodat” VIDEO

Îmi pare rău că aţi preluat şi aţi comunicat o chemare de urgenţă (la Palatul Cotroceni – n.r.). Nu! Domnul preşedinte a vrut, pur şi simplu, să ne cunoaştem. A vrut să afle cum m-am acomodat la Minister. Sunt întâlniri de lucru. Nu s-a discutat nimic legat de competenţa Guvernului, nici de salariul minim„, a declarat ministrul Muncii Claudia-Ana Costea, care a fost prezentă la Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului.

Prezentă vineri la dezbaterile din comisiile parlamentare pentru avizarea bugetului ministerului pe 2016, ministrul Muncii Claudia-Ana Costea a solicitat ca bugetul asigurărilor sociale de stat să fie votat imediat după bugetul Ministerului Muncii, precizând că trebuie să plece pentru că a fost convocată de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni.

Comisiile reunite au refuzat să schimbe ordinea votului pe bugete, aşa cum a cerut Ana Costea, iar aceasta a rămas în continuare. Anunţul ministrului a provocat nemulţumirea unuia dintre membrii comisiilor.

Răspunsurile doamnei ministru la întrebările colegilor mei au fost date ca la un curs. Noi nu suntem aici nici studenţi, nu suntem nici la un curs de drept al muncii. Aş dori putin respect din partea doamnei ministru pentru institutie, nu pentru noi. Nu mi s-a intamplat să aud la prezentarea unui buget ca doamna ministru nu poate să rămâna pentru că este chemată de preşedintele Klaus Iohannis. Nu se poate asa ceva. Doamna ministru, vă rog frumos, puţin respect pentru instituţie, dacă faţă de noi, deputaţi şi senatori, nu aveţi respect„, a protestat o deputată PSD.

Ministrul nu a părăsit însă discuţiile, decât după vot, dar a ţinut să dea replica, la finalul dezbaterilor.

As ruga-o pe doamna care a considerat că v-am tratat ca la facultate… Imi cer scuze dacă asta a fost impresia dar trebuie să mărturisesc, eu nu am de partea mea decât pe cei fără de putere şi constiinţa. (….)

Nu mi-a trecut prin cap să consider faptul că v-am informat onest despre această solicitare pe care mi-a adresat-o preşedintele… Am iesit in pauza si am anuntat că nu am terminat bugetul şi că o să mă duc la dânsul după ce se va termina bugetul„, a explicat Ana Costea, după votul pe proiectul de buget.

Imediat după finalizarea votului, ministrul Ana Costea a plecat la Cotroceni. Ministrul a precizat atunci că nu ştie de ce a fost chemată de preşedintele Klaus Iohannis.

Parlamentarii din Comisiile reunite pentru buget-finanțe au aprobat duminică, în unanimitate, bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice pe anul 2016. În cazul bugetului Ministerului Muncii au fost formulate patru amendamente, care au fost respinse la comisiile de specialitate, dar acestea au fost respinse și de membrii Comisiilor reunite pentru buget-finanțe.

Ministerul Muncii are alocată de la bugetul de stat suma de 33,17 miliarde lei, în scădere cu 10,26% comparativ cu execuția preliminată pentru 2015, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.